Zielsverwanten

Blog 2022-151

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Een zielsverwant en een tweelingziel

Er zijn 2 termen: zielsverwant en tweelingziel. Het lijkt een klein beetje op elkaar. Maar het betekent geheel iets anders. Wat is wat en hoe werkt het?

Wat is een zielsverwant?

Een zielsverwant kan iedereen zijn: je oom, je buurvrouw, je zoon, je nichtje. Een zielsverwant is niet een liefde in jouw leven. Want een liefde in jouw leven dat is een tweelingziel. Daarover schrijf ik in de volgende blog. Maar een zielsverwant dat kan echt iedereen zijn. Het is iemand die je lijkt te kennen uit een vorig leven. Het is iemand met wie jij je direct verwant voelt: jullie hoeven elkaar niet veel uit te leggen. Jullie hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn maar jullie begrijpen elkaar wel. Zielsverwanten zijn personen die een diep verwantschap ervaren als het gaat om een vriendschap, liefde of spiritualiteit. Een zielsverwant wordt ook wel een soulmate genoemd, een zielmaatje.

Mijn pedicure is mijn zielsverwant

Ik ging eens naar een andere pedicure dan mijn ‘reguliere’ pedicure. Ik kwam binnen en hup … er was een klik! Het was zij die zei dat wij wellicht zielsverwanten waren! Dat was bijzonder om te horen! Tijdens mijn pedicurebehandeling babbelden we erop los! Dat was zeer speciaal. We dachten over veel dingen hetzelfde. En de keren daarna dat ik naar haar toeging, babbelden we vrolijk verder. Die klik tussen ons voelden we steeds direct. We konden het echt direct voelen!

1 tweelingsziel en meerdere zielsverwanten

Onlangs las ik dat je maar 1 tweelingziel kunt hebben in je leven. Dat is die ene liefde waarnaar je altijd al verlangde. Maar daarna las ik een artikel dat je zelfs 2 of 3 tweelingzielen kunt tegenkomen in jouw leven. Zielsverwanten kun je veel meerderen tegenkomen in je leven. Je kunt een speciale binding voelen thuis, met een ander familielid, op het werk, of gewoon even een moment bij de bushalte. Of iemand van de tv, bijvoorbeeld in een interview. Jij hebt het gevoel dat je die persoon helemaal begrijpt. Jullie spreken bij wijze van spreken dezelfde taal.

Waarom een zielsverwant?

Waarom kom je hier en nu, in dit, in jouw huidige leven, opnieuw een of meerdere van jouw zielsverwanten tegen? Dat is omdat jullie in dit leven nog iets met elkaar moesten doen. In een vorig leven of vorige levens kenden jullie elkaar en waarschijnlijk voelde dat goed aan. Misschien kunnen jullie elkaar in dit leven weer van dienst zijn. Het voelt als vertrouwelijk. Een zielsverwant mag je dan ook koesteren. Het kan een zeer bijzondere en waardevolle vriendschap worden of zijn. Investeer er dus maar in, in deze zeer speciale persoon. Misschien kan deze persoon jou in je leven door situaties heen helpen op het moment dat je haar of hem nodig hebt. Schroom dan ook niet om die persoon op dat moment om hulp te vragen. Jullie zijn er voor elkaar. Het is goed en veilig. Help elkaar maar. Dan komen jullie ook in dit leven weer allebei een stuk verder, ook op spiritueel gebied. Of ga met je zielsverwant eens een gesprek aan en zeg haar of hem dat je het idee hebt dat zij of hij jouw zielsverwant is. Misschien ontstaat er dan een nog meer bijzondere band. En een bijzondere vriendschap, dat is iets waar je je leven lang plezier van hebt en hulp van kunt krijgen. Maak er gebruik van, op een respectvolle manier. Jullie mogen er (opnieuw) voor elkaar zijn!

Ik begrijp mijn zielsverwanten heel goed!