Wij hebben boeren hard nodig

Blog 2021-61

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Boeren geven ons groenten

Boeren geven ons wat wij het hardst nodig hebben: groenten. Oké, een chocolade bol kan heerlijk smaken maar als het om de noodzakelijke vitaminen gaat dan kunnen we niet dagelijks op een gebakje leven. Dan hebben we het natuurlijke nodig. En dan komen we bij de boeren uit. Tegenwoordig eet ik meer groenten dan vroeger. Vroeger pakte ik veel aardappelen en veel vlees en een klein beetje groenten. Of ik at veel vis. Na zorg ik ervoor dat er meer groenten op mijn bord liggen. En als het kan ook 2 verschillende groentesoorten die op mijn bord terecht komen. Om zo een nog hoger vitaminegehalte te verkrijgen.

Salade als vervanging voor sausjes

Vroeger at ik bij mijn warme maaltijd ook sausjes. Door de toevoeging van bijvoorbeeld aardappelen, vlees of vis en daarnaast ook een sausje, proefde ik bijna niets meer van mijn groenten. De smaak van het sausje overheerste. Maar eerlijk gezegd is het een sausje wat mijn dijen mij doet verbreden en dat wil ik graag voorkomen. Dus komen er bij mij zelden sausjes in huis. Als vervanging voor de sausjes neem ik bijvoorbeeld tomaten en komkommers.

Eten rechtstreeks van de boer

Even terug naar de boeren. Als ik ga fietsen van Oostende naar Brugge dan kom ik langs een aantal boerderijen. De boeren hebben daar dan een bordje langs het fietspad staan: eieren te koop. Of groenten. Ik heb het nog niet gedaan maar ben van plan om binnenkort eens bij een boer langs te gaan en verse voeding bij hen te kopen. Die mensen zijn altijd vriendelijk. Ik ben in een dorp geboren met veel prachtige en grote boerderijen in de buurt. Elk jaar haalt mijn familie er nog steeds asperges – vers van het land! En superlekker. Het is dan ook leuk om even een praatje te maken met de boeren. En zo kom je erachter dat ze misschien nog meer verse voedingsproducten in de verkoop hebben. Of dat zij boeren in de buurt kennen die een specifiek soort groenten verkopen.

Kwalitatieve smaak

Of ik groenten verkoop in de supermarkt of zelf vers bij een boer: ik merk het verschil in smaak. Vers van de boer, daar kan geen supermarkt tegenop. Ik denk er dan ook over na om steeds vaker rechtstreeks naar een boer te gaan. Ik ga kijken welke producten ik waar kan kopen in de buurt. En ik vind het heel leuk om langs te gaan op de boerderie. In Pennsylvania heb ik gewerkt op de boerderij en het was helemaal mijn ding, zo tussen al die dieren. Die dieren die ons zoveel geven. Het was helemaal mijn wereld. Ik ga graag naar de boer!

Misschien vind je deze artikelen ook interessantt:

Laat die regen maar komen!
Terug naar het dansen!
Kinderboerderij Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos

De boer geeft ons verse groenten!