Werkervaring in het buitenland Deel 2

Blog 2021-65

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Nog een buitenland-ervaring voor mij

In een eerdere blog schreef ik over mijn au pair-ervaring in Chicago in Amerika van mei 1993 tot juni 1994. Ik kan alleen maar zeggen dat dit een zeer speciale ervaring was in mijn leven! Zo speciaal dat ik besloot om voor nog een buitenland-ervaring te gaan. Dit keer in de Amerikaanse staat Pennsylvania. Het programma was genaamd ‘Summer Camp USA’.

Dit keer de staat Pennsylvania

Ook via een programma van de Nederlands-Limburgse organisatie Travel Active reisde ik af naar eerst New York. In welk programma dat je ook terecht komt, eerst krijg je altijd een introductie van een dag of 3 in de hoofdstad New York. Dat is natuurlijk leuk want zo zie je deze stad ook eens. Na de introductiedagen reist iedereen af naar haar/zijn woonplaats voor de maanden erna. Bij mij was dit Belleville in Pennsylvania.

Aankomst in Penns

Samen met een Mariana uit Bulgarije en Jo uit Nieuw-Zeeland zaten we in de trein van NY naar Penns. In NY was het zo’n 29 ᵒC. Toen we uit de trein stapten, was het net alsof we in een micro/magnetron* stapten! De warmte zweefde over onze armen. Het duurde een kwartiertje en toen verscheen de persoon die ons ontving voor het programma, Gay. Zij had haar rode jeep bij zich waar wij onze koffers en tassen in legden. En zo reden we aan naar Belleville waar we mochten wonen op haar erf voor de komende 2 maanden, zo lang als dat het zomerprogramma duurde.

Leven volgens en met de natuur

We verbleven in houten huisjes wat nog luxe was want er waren ook zomerprogramma’s waarin de deelnemers in tenten moesten slapen! En dat 2 maanden lang! Dus hadden wij het enorm goed getroffen! In de houten huisjes die de partner van Gay, Dan, zelf gebouwd had met zijn vrienden, stonden stapelbedden. In de huisjes was geen keuken, toilet en badkamer – en geen gas, water of electriciteit! Het was puur natuur en daarmee een van de mooiste ervaringen in mijn leven!

Zomerkamp met dieren

In Amerika gaan kinderen iedere grote vakantie naar een zomerkamp waar ze van alles leren. Zo kunnen kinderen naar een sportkamp of een kamp met dieren. De kinderen waar wij, de counselors, voor zorg droegen, waren tussen de 8 en 12 jaar en zij kwamen terecht op een heuse boerderij met veel verschillende dieren: koeien, kalveren, geiten, schapen, biggetjes, ganzen, kippen en een haan, en 3 Sint Bernardshonden. De 3 ganzen waren beter waakhonden dan de Sint Bernardshonden. Voor ganzen moet je altijd uitkijken!

Zomeractiviteiten voor de kinderen

Toen ‘onze’ kinderen gearriveerd waren, begeleidden wij hen bij verscheidene activiteiten als zwemmen, wandelen, fietsen, heuvels beklimmen, naar de Amish Market gaan elke woensdag wat zeer leuk en gezellig was, en creatieve bezigheden als tekenen, schilderen en sieraden maken. Steeds als er een kalfje geboren werd, mochten wij de naam voor de nieuwgeborene kiezen. De naam van het jong moest beginnen met de 1e letter van de naam van de moeder. De meeste stemmen golden en zo werd er weer een naam gekozen voor een nieuwe kalfje. Elke ochtend werden we gewekt door een dier: de ene ochtend kwam er een geitje binnen in ons houten huisje, de volgende ochtend een biggetje, en soms ook, ja, een grote koe die net door de deur heen paste! De 3 huisjes waar de counselors samen met ongeveer een 30-tal kinderen in verbleven, stonden midden in het weiland. Het was leven in en tussen de natuur, machtig en prachtig. En het was in the middle of nowhere. Als we ergens naartoe moesten, reden we in totaal met 3 grote GMC-bussen zoals the A-team vroeger!

Het was een bijzondere tijd en een bijzondere ervaring!

Vaak moet ik nog denken aan deze bijzondere tijd, evenals de tijd toen ik au pair was in Chicago. Van deze beide buitenlandervaring heb ik veel mogen leren.Ik kan het iedereen, en zeker jonge mensen, aanraden om een buitenlandprogramma te gaan volgen. Het is een rijkelijke ervaring en een fantastische expertise voor je hele leven. En het staat heel goed op je CV!

* België: Micro / Nederland: magnetron

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Werkervaring in het buitenland frist je CV op!