Werken in een andere job in een andere branche

Blog 2022-206
Ik heb eens een groot, paars stuk karton gekocht die fungeerde als een soort spiegel waarmee ik grappige foto’s kon maken. Het is ook een stukje kunst …

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Kunst als leven

Een aantal jaren geleden had ik een collega die goed kon schilderen. Ze deed voor betaalwerk administratieve taken en privé was ze aan het schilderen. In haar huiskamer had ze meerdere kunstwerken staan die ik zeer bewonderde. Haar kunst was haar leven: het maakte haar blij en gelukkig.

Opleiding

Ze meldde zich aan voor een opleiding in de kunst als zodanig dat de kunst ingezet werd om mensen die een ziekte en/of aandoening hadden, hun genezingsproces (beter) te kunnen doorstaan. Al jarenlang was het haar wens verder te gaan in de kunst en daarbij bekommerde ze zich ook om mensen. Zo kon ze haar liefde voor de kunst combineren met zich inzetten voor mensen. Voor haar toelatingsopdracht tot betreffende opleiding moest ze onder meer een paar kunstwerken van haar tonen en dit onderbouwen. Zij zorgde ervoor dat dit uitgevoerd werd en stond voor een jury van 5 mensen. De jury was positief over wat zij zagen en hoorden en enkele weken later werd ze aangenomen: ze mocht haar opleiding beginnen.

Plots kan het niet (meer)

Van de een op de andere dag was er ‘iets’. De locatie van de opleiding was helemaal aan de andere kant van het land, ze kon het moeilijk combineren met haar huidige werk, en ga zo maar door. Plots vond ze dat het niet meer kon, die opleiding. Terwijl ze de weken ervoor enthousiast was.

Angst en onzekerheid

Wat haar tegenhield, was haar angsten en onzekerheden. Terwijl ze gewoonweg heel erg goed was. De zorg- en kunstwereld waarin zij terecht zou kunnen komen, hadden mensen zoals haar nodig. Zij was zelfs zo goed dat zij de (nieuwe) mensen zou kunnen inspireren. Maar ze vond het allemaal iets te spannend. En uiteindelijk koos ze ervoor om haar leven en haar job bij het oude te laten. Dat was het beste en het veiligste …

Nieuwe tijden, nieuwe uitdagingen

Momenteel, in de jaren 2020, 2021, 2022, en verder, leven we in tijden dat alles vernieuwend is. We zijn naar een nieuwe wereld aan het gaan. Vele mensen doen daaraan mee. Ze verhuizen, ze trekken een nieuwe baan aan. Ze durven dat. Ze doen dat. Ze zien het van de mensen om hen heen en doen het dan ook. ik vind dat mooi en krachtig. Die mensen inspireren mij.

Kracht en doorzettingsvermogen

Als jij naar een ander werk wilt, zet dit dan door. Kijk wat je kan, voel je krachtig in jouw passie en talent, en zet het door. Ga met de mensen mee die dit ook doen en durven. Het is helemaal goed. Stel je voor dat je in je nieuwe job niet zou passen of je haalt het niet omdat het toch jouw ding niet was … wat maakt het uit? Je hebt het dan geprobeerd en dat is het belangrijkste. Maar … jij weet heus wel waar jouw kracht ligt. Jij weet wel wat je wel en niet of een beetje minder goed kan. En kun je nog iets niet (helemaal) dan kun je daarin nog een opleiding volgen.

Leef je nieuwe leven

Jij mag jouw nieuwe leven leven. Met al jouw angsten, twijfels en onzekerheden. Jij mag dat doen. Dat nieuwe werk dat jij al zo lang wilde gaan doen: je mag het nu doen. We leven in tijden dat meerdere mensen voor een andere baan kiezen en zelfs een baan in een branche waarin ze nog nooit gewerkt hebben! Bij een nieuwe werkgever kun je gewoon vermelden dat je al jarenlang dit werk wilde doen en dar je er op de werkvloer voor open staat om er een opleiding in te volgen. En ook dat je een hele grote motivatie hebt om je ervoor in te zetten. Dat bedrijf zal het heus wel aanvoelen en –zien of jij er echt je best voor doet. Dus: ga ervoor. Ga voor jouw nieuwe leven, jouw nieuwe job, de nieuwe jij! Toe maar: dit zijn de tijden, dit zijn jouw tijden. Als je het nu niet doet, mis je een hele goede kans en dat is het laatste wat jij wilt. Dus: actie! Nu mag je ervoor gaan!

Dit zijn tijden voor een nieuwe uitdaging!

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen