Welke voordelen geeft thuiswerken mij?

Blog 2022-205

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Werken op kantoor of thuis

Werken op kantoor is heel anders dan werken thuis. Het geeft een zeer groot verschil. Op beide plekken zijn er voordelen en nadelen. Als je mag en kan werken vanuit je functie kan jou dit voordelen geven. Dit verschilt per persoon.

Thuis en de voordelen voor mij

Babbelen

Bij het werken vanuit thuis merk ik dat ik veel vlotter kan doorgaan. Op het werk word ik zo nu en dan afgeleid door pratende collega’s waardoor ik me toch minder goed kan richten op mijn taken. Thuis kan ik me veel beter concentreren omdat er niemand aan het praten is.

Radio

De meeste collega’s op kantoor willen de radio aan. Ik ben iemand die dan automatisch naar de songteksten gaat luisteren waardoor ik me ook minder goed kan concentreren. Een ander kan zich van het geluid van de radio distantiëren maar dit geldt niet voor iedereen. Bij mij thuis praat er overdag niemand en staat er geen radio aan. In rust concentreer ik me op wat ik die dag wil doen en werk dit in stilte af waardoor de werkzaamheden goed en vlot lukken.

Een was tussendoor

Als je een pauze inlast dan kun je een was draaien wat handig is want dan hoeft het niet in de avond of va het weekend. Het ophangen opvouwen van de was kan dan weer tijdens het koken of na het avondeten.

Pauze

Toen ik in een winkel werkte, kreeg ik elke ochtend en elke middag een vol kwartier pauze. Op kantoor ligt dit vaker anders. Het zijn dan helaas soms de collega’s die jou aankijken als jij terugkomt op de werkvloer nadat je 7 (!) minuten pauze nam, zo van: ben je nu pas terug? Als ik thuis werk dan neem ik dat volle kwartier pauze omdat de werknemer er gewoonweg recht op heeft. Thuis heb je geen last van onzinnige opmerkingen hierover van collega’s.

Zo zie je maar weer

En zo zie je maar weet welke voordelen thuiswerken allemaal kan hebben. Bovengenoemde voordelen zijn voor mij zeer grote voordelen. En alhoewel vele mensen bijvoorbeeld tijdens het werken de radio aan wille hebben staan, las ik onlangs in een artikel dat toch vele mensen zich storen aan zaken op kantoor als constant (hard) pratende collega’s of die radio.

De ideale mix

Naar aanleiding van onderzoeken blijkt dat mensen graag een mengeling hebben van werken op kantoor of thuis. Het is het ene moment thuis werken zodat, nog een voordeel, op die dag de electricien langs kan komen, of werken op kantoor zodat er een overleg kan plaatsvinden met de collega’s. Veel mensen willen graag 2 dagen per week naar kantoor en die andere 2 of 3 dagen thuis hun werk doen. Het kan, het is allemaal mogelijk. Steeds meer mensen gaan hier naartoe. En zo ook steeds meer bedrijven. Het wordt er gelukkig steeds beter op. Er is steeds meer een prettige balans in werken uit en thuis.

Even een was tussendoor en dan weer aan het werk