We zijn allen broeders en zusters van elkaar

Blog 2022-92

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Polarisatie

In het jaar 2020 en helaas ook in 2021 komt er nogal wat polarisatie voor. Binnen de gehele maatschappij, op de werkvloer, bij vriendenkringen en ja, zelfs tussen familieleden. Voor velen onder ons is dit nu het geval. Ik moet eerlijk en met pijn, spijt en verdriet vertellen dat dit nu ook bij mij het geval is. De een vindt dit, de ander dat. De een wil dit, de ander dat. Het is nu even niet anders.

Het heeft een doel

Misschien is het totaal niet leuk dat deze situatie nu zo is, dat zoveel mensen recht tegenover elkaar staan maar het heeft een doel. En het doel is: dat wij allen straks weer samenkomen. Als een geheel. En dan meer begripvol naar elkaar kunnen zijn. Omdat we elkaar dan beter zijn gaan begrijpen. Als ik deze tijd een moeilijke tijd vind, en dat vind ik, dan houd ik mezelf voor dat het een doel dient. Eerst is er een flinke ruimte tussen iedereen in. En daarna komen we allen weer samen.

Een magneet heeft 2 kanten

Een magneet trekt aan. Als een magneet. Allicht. Maar draai de magneet om en kijk wat er gebeurt: het stoot af! Heel erg hard! En dat is er nu bij iedereen aan het gebeuren. In 2020 is dat begonnen en in 2021 duurt dit nog voort. Het ene moment trekken we elkaar aan. En het volgende moment moeten we niets meer van elkaar hebben. Hele vriendschappen en families scheuren uit elkaar. Het is hartverscheurend. Het doet pijn, het doet verdriet. Het voelt zeer, zeer oncomfortabel.

We zijn allen broeders en zusters van elkaar

Ja, het doet heel erg veel pijn. En we kunnen daarin blijven hangen en er dramatisch over gaan doen maar het kan ook anders. Momenteel laat ik mij vergezellen van de mensen die het goed met mij menen. Ik voel het aan. Er zijn mensen om me heen die erin staan zoals ik erin sta. Die mensen trek ik natuurlijk aan als een magneet. En die mensen zijn mij zo dierbaar. Dat waren ze al maar nu nog meer. Het voelt aan alsof zij mijn broeders en zusters zijn. Ze zijn mijn broers en zusters! En dat waren ze altijd al!

Vriendschap, liefde en vertrouwen

In mijn leven heb ik altijd al mensen om me heen gehad waarmee ik een warme band had. Als ik ergens mee zat dan waren zij er voor mij. En nu, nu ook ik constateer dat ik me in een polarisatie bevind, ben ik zeer dankbaar voor die vrienden die er altijd al geweest zijn voor mij. Het is vriendschap, het is liefde en het is vertrouwen. De mensen met wie ik het altijd al goed kon vinden die zijn er voor mij. Nu en hier. Ik heb hen nodig en zij mij. We zijn er voor elkaar – als broers en zusters. Voor altijd. Voor eeuwig. Er is liefde en we hebben en behouden het vertrouwen.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Daar staan we dan …
Veel of weinig spullen?
En nu ga ik me eens ontspannen!

We zijn allen met elkaar verbonden!