Waterhond

Blog 2022-200

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Mijn wens

Al een aantal jaren had ik een idee. Om honden water te geven bij warm water. In Oostende hebben winkeliers buiten hun winkel drinkbakken staan speciaal voor honden. Zodat zij met de hitte kunnen drinken. Ik vind dat zo lief en attent.

Mijn wens uitvoeren

Vandaag ben ik begonnen met de uitvoer van mijn wens dan wel project. Ik ben met water op pad gegaan en heb mensen aan zee die met hun hond aan het wandelen waren, gevraagd of ik hun hond een beetje water mocht geven. Ik vroeg dat op een rustige en vriendelijke manier en wachtte geduldig het antwoord van de hondeneigenaar af.De hondenbezitters waren enthousiast en ik mocht het water aan hun hond geven. De hond wilde steeds niet een beetje water maar heel veel! Het was een leuk gezicht om te zien dat zij zich tegoed deden aan het vocht.

Een bredere uitzet

Het is een beetje mijn droom dat nog meer meer mensen dit gaan oppikken. Als jij eens aan zee bent en je hebt water bij je, of je regelt dat, dat je honden om je heen dan water kunt gaan geven. Je kunt zeggen: daar moeten de eigenaren toch voor zorgen? Die zullen dat ook wel doen op zo’n snikhete dag. Maar ik geef ze ook graag een beetje water als ik de hond al wandelend met de eigenaar/eigenaren tegenkom. Ik vind dat gewoon leuk om te doen. Ik beleef er plezier aan. En de eigenaren vinden het prima.

De hitte iets meer draaglijk

Gelukkig kwam ik vandaag aan zee zeer weinig honden tegen wat ik al fijn vond. En de honden die dan gingen drinken, genoten ervan. Zo werd de hitte voor hen iets meer draaglijk. En zo werd het een goede, fijne, warme dag!

Help honden in de hitte even met wat water