Water – overlast-tekort

Bron foto: ProRail Nederland
Blog 2021-41

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Water om van en mee te leven

Ik kijk eens naar deze woorden: wateroverlast – watertekort. Zo benoemen wij het. Zo zien wij het. Ik zie het eerlijk gezegd anders: water is nodig om van te leven. Een wateroverlast of –tekort, zoals wij het graag noemen, heeft een functie op deze Aarde. Het is om van en mee te leven.

Het is geen toeval

De laatste maanden zijn er vaker natuurrampen op deze wereld. En dat is geen toeval. Hoe wij allen met onze planeet om gegaan zijn, daar hoeven wij niet trots op te zijn. Branden, wateren – momenteel er heerst van alles om ons heen. Natuurlijk, het is een onderdeel van de natuur. Net als een virus is het een manier van de Schepper van de Aarde om ervoor te zorgen dat er leven weggaat en nieuw leven voor terug komt. Maar de manier waarop de mens de afgelopen tientallen jaren geleefd heeft en dat helaas nu nog steeds doet, dat doet de natuur allesbehalve goed. Dat mag nu toch wel duidelijk zijn.

Alle kleine beetje helpen – en zeker met 7,7 miljard mensen!

Laten we nu eens écht tot inkeer komen en ervoor zorgen dat we er alles aan doen om deze Aarde weer zo goed mogelijk leefbaar te maken. En dat kan in ons dagelijks leven met de kleinste dingen. Bijvoorbeeld met zoveel mogelijk thuiswerken daar waar het mogelijk is. Door zo min mogelijk gebruik te maken van vliegen. Men kan 1 keer per week alle boodschappen halen en als dan blijkt dat er iets vergeten is, nodigt ons dat uit voor een mooie fietstocht die goed is voor onze gezondheid en het milieu. Tijdens die fietstocht kunnen we alsnog de kleine, vergeten boodschappen bijhalen. En plastic is ook zeer belangrijk, om dit sterk te verminderen. Laten we met ons allen er nu eens actief onze schouders onder zetten, om nog meer bij te dragen terug naar een leefbare, liefdevolle Aarde.

We doen het ook voor het milieu en de natuur

Het zijn allemaal van die kleine dingen waarmee wij bij kunnen dragen aan een betere wereld. Een wereld waarnaar we wel terug moeten – dat is nu zeer duidelijk in te zien. Niet alleen voor de mensheid, ook zeker voor het milieu en de natuur met daarin levend de prachtige, kwetsbare dieren om ons heen.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laten we leven in liefde met onszelf en de natuur