Wat jou ongelukkig maakt

Blog 2021-20

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Er zijn meerdere dingen die jou ongelukkig kunnen maken als het gaat om Gezondheid, Relaties, Werk en Financiën. Deze week kwam ik spontaan bij één van bovenstaande levensgebieden uit: Werk.

Door- en doorwerken

In het opzetten van mijn online bedrijf moet ik dan nog een aantal zaken organiseren. Voor mijn gevoel wil ik dat snel af hebben. Ten slotte wil ik nu graag mijn online business beginnen. Dus werkte ik maar door en door en door en door. Eten deed ik later, drinken deed ik veel  minder. Ik ging zelfs even in de nacht(en) door! Niet goed en slim, maar vooruit. Normaliter leef ik gezond maar nu zag ik de laatste werkzaamheden als even doorzetten naar een goede start. Terwijl ik zo aan het werken was, zag ik steeds meer. Die taak moest nog gedaan worden, en, oh, dat moest ook nog, enzovoorts. Er kwam steeds meer bij. Dus bleef ik maar doorwerken en doorwerken en doorwerken. Er kwam even geen einde aan.

Het is het constant door blijven gaan

Toen ik naar bed ging, was ik geheel gebroken. Ok, ik pakte dan bewust wel mijn 8 uren slaap. Maar toch werd het me een aantal keren teveel. Nu is het niet erg dat dit een keer gebeurd. Maar ik merkte wel direct: het constante doorwerken, dat is wat me niet gelukkig maakte. Sterker zelfs: het maakte me ongelukkig! En dat is wat ik eerder had toen ik op een kantoor werkte. Zoals een goede vriendin van me het zei: het gaat om de continuïteit. Die maakt dat je je echt niet happy voelt!

Op tijd even pauze

Daarom zie ik ook zoveel waarde in thuis werken. De ene persoon vindt het wel prettig, de ander niet. Voor mij geldt dat ik het fijn vind. Dan kun je tussendoor écht eventjes rusten. Het is niet zoals op je werk, dat vele ogen op jou gericht zijn als jij even aan een pauze toe bent. Neen, thuis mag je pauze nemen. En dat leidt tot ontspanning. Het leidt voor mij zelfs naar een Gelukkig Leven of Gelukkiger Leven.

Dus het flink doorwerken als het even moet, doe ik. Maar daarna ga ik weer terug naar de basis: de balans terug vinden en behouden.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Ik breng een balans aan in mijn werk!