Wanneer ben je nou gelukkig of heb je een gelukkig leven?

Hey, hoe gaat het met je? Nou, goed. Ik ben gelukkig!

Dit hoor je mensen niet vaak zeggen. En toch wonen wij in een werelddeel waar het leven goed is. Maar wanneer ben je nou gelukkig? Of wanneer heb je nou een gelukkig leven?

Gelukkig zijn doe je niet de hele dag. Of een hele periode achter elkaar. Het leven brengt altijd ups and downs. Dat hoort bij het leven. Het ene moment gaat het ons goed. Het volgende moment is het even minder okay.

Als we kijken naar de belangrijkste levenscomponenten …

– Gezondheid
– Relaties
– Werk
– Financiën

… dan ben je al een heel eind gelukkig als je deze 4 zaken enigszins goed geregeld hebt. Het verschilt natuurlijk voor iedereen. Bij de ene mens moeten alle 4 de levensgebieden helemaal tot op de puntjes in orde zijn. Terwijl een ander misschien zegt dat als Gezondheid en Relaties op orde zijn, dat het dan al goed is. Als zo iemand minder leuk werk heeft en minder geld te besteden heeft, kan deze persoon toch goed gelukkig zijn.

Zo kun je voor jezelf bepalen wanneer jij gelukkig zou kunnen zijn. Wil je alle 4 de gebieden helemaal op orde hebben? Dan het hard werken en dat is prima. Als je snel tevreden bent met een eenvoudige job en een daarbij horend gemiddeld loon dan is dat gewoon goed. Misschien kun je voor jezelf pas bepalen wanneer je begint te werken aan de 4 gebieden en als je dan op een bepaald punt bent, dat je dan zegt en vooral voelt, nu gaat het me goed. Ik ben tevreden met mijn leven. Tuurlijk, wensen zijn er altijd, want we continueren het leven en onze ontwikkeling daarin. Maar op een bepaald ogenblik kun je al een rustig en happy gevoel hebben waarnaar je verlangde. En dat dit moment nu aangebroken is. Het moment van een Gelukkig Leven.

Begin bewust jouw Gelukkig Leven!