Waardoor ik thuiswerken als vrijheid ervaar

Blog 2022-204

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Werken in een fabriek, winkel of op kantoor

Ik heb gewerkt in een fabriek waar ik en mijn collega’s tijdschriften op volgorde in bakken deden die later vervoerd werden aan boekwinkels. Ook heb ik gewerkt in winkels met leuke hebbedingetjes. Meestal werkte ik op een kantoor.

Schoenen aan

In alle drie de soorten jobs had iedereen haar of zijn schoenen aan. Dat is wat eenieder doet op haar of zijn werk. In de tijdschriftenfabriek moesten we zelfs grote schoenen aan met stalen neuzen die zeer zwaar aanvoelden: allesbehalve fijn was dat!

En toen was het thuiswerken

Ineens moest iedereen thuiswerken. Dat gaf in het begin nogal wat tegenspraak. Mensen wilden liever naar kantoor. Maar in een later stadium begonnen mensen het toch wel fijn te vinden: ze zagen er de voordelen van in.

Thuiswerken geeft een gevoel van vrijheid

Wat is het bij mij dat ik me vrij voel tijdens het thuiswerken? Dat is heel simpel: vrije voeten! Thuis kan ik mijn schoenen uitdoen. Dat is mijn vrijheid! Dat mijn voeten niet verpakt zitten maar dat ze zich vrij en los kunnen bewegen. Wat een weelde!

Kinderen en Afrika

Vaker doen hele kleine kinderen hun schoentjes uit. Ze willen die rare dingen niet aan hun voeten hebben. Ze voelen zich dan beklemd in hun vrijheid. De Masai lopen op hun blote voeten. Dit kan omdat zij niet leven op beton. Zij bevinden zich in de natuur die hen prachtheid en zachtheid geeft. Zich voortbewegen geeft de Masai en kinderen een gevoel van vrijheid en zelfs verbondenheid, verbondenheid met de natuur, met wie je werkelijk bent.

Thuis op blote voeten of sokken

Thuis zit ik dus achter de pc op blote voeten. Ten minste van de zomer. En in de winter met dikke, warme sokken aan. Wat nog steeds als vrij voelt. Ik kan er mijn voeten nog steeds goed in bewegen. Ik voel mezelf nog steeds met die sokken aan. Als ik schoenen aantrek, ben ik het gevoel met mijzelf kwijt. Heb ik mijn schoenen uit dan voel ik Stephanie weer. De Stephanie de ik wil zijn …

Mijn voeten willen in vrijheid leven