Vitaminetabletten slikken

Blog 2022-114

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid

Je dagelijkse vitaminen naast je verse voeding

Dagelijks neem ik vitaminetabletten in. Maar ik vind het niet echt gemakkelijk om deze door te slikken. Laatst hoorde ik van iemand dat zo’n tablet bijna bleef hangen in haar keel. Toen ben ik erover na gaan denken: hoe kan dit anders of beter?

Calcium, magnesium en zink

In mijn keukenkastje staat een potje met best grote, langwerpige, witte tabletten met daarin verwerkt calcium, magnesium en zink. Dit zijn zeer belangrijke vitaminen om in te nemen. En zeker voor mensen net als ik die als iets ouder zijn. Ik ben momenteel 54 jaar en voel me nog jong, fruitig en fris maar calcium is altijd wel goed om er iets extra van te nemen. Zo vernam ik dat vroeger in dierlijke melk meer calcium zat dan tegenwoordig het geval is. Dus een toegevoegde vitaminetablet acht ik voor mezelf wel nodig. Maar ik kijk er wel steeds tegenop om dit steeds weer in te nemen terwijl ik het zo moeilijk door kan slikken.

Zo lukt het bij mij het best

Dit is de manier waarop ik mijn grote, witte calciumtablet inneem: Ik leg de tablet in mijn mond. Dan neem ik een slokje water of koude of lauwe thee. Zo wordt mijn mond van binnen nat en zo ook de tablet. Want als de tablet droog is dan is het helemaal moeilijk doorslikken. Dus met een bepaalde vochtigheid in de mond lukt het iets beter. Dan pak ik een 2e slok en concentreer me even op het doorslikken. Ik ontspan me, ga recht staan en weldra lukt het me om het geheel door te slikken. Dit is voor mij de beste en meest ontspannen manier. En ik heb veel minder kans dat de grote tablet in mijn mond of keel blijft hangen.

Vloeibare vitaminedruppels

Nu hoorde ik laatst van een goede vriend dat je vitaminen innemen het best kunt doen via druppels. Waarom? Dan neemt het lichaam dit het beste op. Maar goed, ik heb nog heel wat tabletten in mijn keuken staan en die wil ik uiteraard eerst opmaken. En dan kijk ik uit naar vitaminedruppels, die natuurlijk gelijk ook veel gemakkelijker door te slikken zullen zijn!

Naast mijn verse voeding slik ik aanvullende vitamines