Verschillende vriendschappen

Blog 2022-83

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Verschillende soorten vriendschappen

Vriendschappen kunnen er in alle vormen bestaan. In alle vormen, en in alle kleuren. In kleuren en geuren. Met vriendschappen kun je alle kanten op. En jij kunt kiezen welke kant het op gaat.

Ik heb zo mijn vriendschappen

Wat ik zo leuk vind aan mijn vriendschappen is dat ik met de ene persoon praat over sport. Of ik doe aan sport samen met die vriend of vriendin. En met een andere vriend(in) ga ik winkelen. En met weer een ander bespreek ik mijn problemen. En een andere vriendschap is gebaseerd op spiritualiteit. Ook ken ik vriendschappen die alleen bestaan uit de natuur intrekken – te voet of met de fiets. Met een goede vriendin vind ik het leuk om te babbelen en ja, het lukt ons goed om honderduit te praten. Dan heb ik een goede vriend die zich in de muziekwereld bevindt en dus praten we vaak over muziek, platen, instrumenten, zang, dans, etc.

Leren via een vriendin over een bepaald onderwerp

Het is bijzonder dat elke vriend of vriendin goed kan uitweiden over zijn of haar vakgebied. Daar kun je veel van leren. Zo leer je nog eens te praten over onderwerpen die je eerst vreemd waren. Zo heb ik een goede vriendin die al zo’n 40 jaar aan astrologie doet. Eert was ik daar helemaal niet mee bezig. Sterker nog, ik ontweek het onderwerp omdat ik het te spannend vond. Ik wilde niet weten wat er in een toekomst allemaal kan gebeuren. Maar de laatste tijd kom ik daarop terug. We leven nu in zulke speciale tijden dat ik nou juist wil weten wat er speelt! Want als ik zo ongeveer weet wat er zal of kan komen dan ik mij daarop afstemmen: ik kan het via mijn weg naar het positieve laten lopen. Ik leg dan de stukjes puzzel van mijn leven neer. En als ik die stukjes bewust neerleg, naar aan de hand van hoe ik graag zou willen dat het loopt dan heb ik een grotere kans dat het goed zal verlopen. Natuurlijk, er zijn altijd goede en minder goede tijden. Maar met astrologie weet je enigszins wat er eventueel kan gebeuren. En daar kun je dan op inspelen. Je kunt het naar het positieve laten lopen in je leven.

Aanvoelen

Ik voel aan bij wie ik terecht kan en op welk moment. Als ik bijvoorbeeld een probleem heb dan zijn het steeds weer dezelfde vrienden bij wie ik aanklop. Ik weet dat zij goed zijn in problemen oplossen. Ik voel dat ik bij hen, haar of hem, moet zijn. Als ik zin heb in een avondje uit dan voel ik dat ik bij een van mijn muziekvrienden terecht kan. Tegenwoordig voel ik dat nog beter aan dan in mijn vroegere jaren. Ik ga even bij mezelf te rade.

Het is tof

Het is leuk en tof om een vriendenkring te hebben met zeer uiteenlopende onderwerpen. Ik vind dat ik zeer toffe vrienden heb. Ik ben dankbaar voor al mijn vrienden, mijn vriendschappen. Het is tof. Zij zijn tof. Ik ga graag om met hen. Ik hou van hen. Van hen allen. Zo door de jaren heen heb ik steeds meer van hen mogen leren. En dat is tof. Mijn toffe vriendschappen. Ik koester ze. Ik bewaar ze. Wie weet heb ik ze op een dag nog keihard nodig. Van beide kanten voelt het goed aan. De ondersteuning naar elkaar toe geeft veel waarde. En die waarde stijgt ieder jaar weer voor mij. Ik ben blij en tevreden met de vriendschappen die ik mag hebben. Waar ik veel van kan leren. En wie weet, kan ik mijn vrienden morgen weer ergens bij helpen. Het is tof. We ondersteunen elkaar!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Het is steeds 3 stappen vooruit en 2 stappen terug
Leven in vrijheid
Dolly Dots – We believe in love

Voor elke vriendschap een ander onderwerp!