Van fietsen word je sterk!

Blog 2022-91

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Wonen in Amsterdam

Op mijn 40e ben ik in Amsterdam gaan wonen. Ik ben een Steenbok wat een doorzetter is en mijn ascendant is Waterman die voor het avontuur gaat. Mooie combinatie! Ik zag het helemaal zitten en ben er gewoon naartoe gegaan zonder lang na te denken.

Zo lang is de reistijd

Ik hoorde eens iemand in Amsterdam zeggen dat als je er ergens naartoe wilt, met de auto of het openbaar vervoer of de fiets, dat je er sowieso 1 uur en 1 kwartier erover doet om op jouw bestemming te komen. Ik hield dat in de gaten en het klopt! Nu ging ik overal altijd op de fiets naartoe, of het moest heel slecht weer zijn want dan reisde ik met het openbaar vervoer, maar met de fiets is alles goed te doen. Als ik ergens een afspraak had, vertrok ik altijd dat ene uur met het kwartier eraan vast. En dan kwam ik zeker altijd op tijd aan.

Sterk na mijn 40e

In Amsterdam woonde ik van mijn 40e tot mijn 46e en ik heb me daar wat afgefietst! Maar ik ben ervan overtuigd dat ik door al dat fietsen al die jaren een heel stuk sterker geworden. Dat merkte ik wel! En wat is nou fijner dan na je 40e iets meer te ‘sporten’? Je wordt er ook veel fitter van! Dus ik ben blij dat ik veel met de fiets deed. En zo ontdekte ik ook vele nieuwe straten en buurten in de hoofdstad wat heel leuk was.

Ik fiets toch al graag

Als ik fiets, voel ik een enorme vrijheid. Als ik wandel, voel ik die ook maar op de een of andere manier voel ik het nog meer als ik op de fiets zit. Als je wandelt, kun je ook niet zo ver gaan. Maar op de fiets kun je uren verder. En onderweg wordt er dan even gestopt voor een picknick! Ja, ik fiets graag en zal het blijven doen zolang als dat ik het kan. Het is een stukje gratis vrijheid: ‘gratis’ fietsen in de ‘gratis’ natuur: het is op en top genieten! En zeker goed voor de gezondheid!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Plannen is een goed idee!
Geen harde les
Die 2 minuten per dag!

Het fietsgevoel geeft je vrijheid!