Vaak lost het zich vanzelf op!

Blog 2022-122

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Een probleem?

Als we een probleem hebben, zien we er vaak tegenop om het aan te pakken. Terwijl, als we eraan werken en tot een oplossing komen dan is het probleem verholpen. Maar toch, het nodigt niet altijd uit om eraan te beginnen.

Teveel beren op de weg?

Als er een probleem of zelfs een probleempje in ons leven opduikt dan zien we direct veel beren op de weg om te werken naar een oplossing. En vaak zijn dat te veel beren. Want gaan we aan een probleem werken en is het opgelost dan zeggen we ook vaak tegen onszelf: hè, hè, wat dat nou alles? Want ja, de oplossing was eigenlijk heel erg kort en simpel. We keken er weer eens veel te zwaar tegenaan. En zo creëren we voor onszelf te vaak teveel beren op de weg.

Een van de oplossingen!

Een aantal jaren geleden kwam ik iemand tegen die zei: vaak is het zo dat als ik een probleem heb en ik doe er enige tijd niets aan dan lost het zich vanzelf op. Ik ben toen die strategie gaan inzetten en ja, het klopte! Soms kon het wel enige tijd duren maar toch ging het als vanzelf. Wel merkte ik dat dit niet toepasbaar is op werkelijk alles. Het geldt bijvoorbeeld niet bij het betalen van je facturen – tenminste, als je dat als een probleem ziet. Die factuur moet toch echt betaald worden. Maar bijvoorbeeld, ik had een wekker die stuk was. Mijn alarm ging ik voortaan zetten via mij GSM. Toch, ik wilde wel graag een nieuwe wekker. En spontaan kwam ik met dit verhaal aan bij een van mijn vrienden die nog een tweede wekker had staan die zij toch nooit gebruikte. Ik mocht die wekker zo hebben. Voor haar was het fijn want die wekker stond daar toch maar ongebruikt en ik was er blij mee. Dus: als vanzelf opgelost!

Probeer het eens!

Probeer het eens om een probleem dat je hebt, niet op te lossen. Zorg er wel voor dat het een probleem is dat kan wachten. Als het iets ernstigs is, zorg er dan wel voor dat je actief en correct gaat oplossen. Maar heb je een klein probleempje laat het dan zoals het is. Eventueel kun je erover babbelen met vrienden en kennissen. En de oplossing reikt zich aan. Het is mooi om het mee te maken. Zo heb ik al wat dingetjes spontaan opgelost. Ik had het soms zelf niet eens in de gaten! Succes ermee!

Laat het zich maar als vanzelf oplossen!