Terug naar het startpunt!

Blog 2022-81

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Herkenbaar?

Ken of herken je dat? Dat je in je leven ergens van start gaat. Vervolgens maak je een hele rit. En op het laatst kom je weer uit bij waar je begonnen was? Is dat bij jou ook van toepassing?

Gezondheid, Relaties, Werk, Financiën

Of het nou gaat om een van de hierboven vermelde levensgebieden, je begint altijd ergens. Dan ga je door je leven door dingen heen. Je bent aan het leren. Je doet dingen goed. Daarna gaat het weer fout. Bah! Dat is nou confrontatie en daarop leren. Tenminste, als je wilt leren om het een volgende keer beter te willen doen. Jaren en jaren in en van je leven doe je de dingen die je moet doen. Elke dag leer je door de jaren heen een beetje bij – stapje voor stapje.

Een ommekeer

In al die tijd, die dagen, maanden en jaren, heb je inmiddels best veel bijgeleerd. Maar dan, in ene, zie je of besef je: hé, zo had ik het nog nooit gezien. Je ziet iets in een keer van een andere kant. En doordat je het ziet vanaf die andere kant, brengt dat ineens een ander inzicht voor jou. En dan ga je beseffen hoe of wat. Plotseling zie je hoe het in elkaar zit. En daar is dan die ommekeer: je weet dat je het beter anders kunt gaan doen. Omdat dit meer zoden aan de dijk zet. Je zult er binnen korte tijd snel mee verder komen. En het zal je een goed resultaat brengen. Genoeg redenen dus om om te keren. Om daar naartoe te gaan wat voor jou het meest gunstige is. Die ommekeer moet er komen!

Overdenken

Terwijl de ommekeer al gemaakt is of net daarvoor, ga je de situatie ook nog even (spontaan) overdenken. Je denkt: hé, eigenlijk is het zo dat ik dit jaren en jaren geleden ook al zo deed. Sterker zelfs nog, zo ben ik begonnen! En dan zie je in dat je een hele rondte gemaakt heb in je leven. Je kwam weer uit daar waar je gestart bent.

Het moest zo zijn

Is het verloren tijd? Nee, het moest zo zijn. Soms moet je een heel proces door totdat je beseft dat iets werkelijk zo is of moest zijn. Verloren tijd is het nooit want in het proces dat je al die maanden of zelfs jaren doorstaan hebt, heb je ondertussen ook heel erg veel geleerd.

Een voorbeeld

Je schrijft bijvoorbeeld op jonge leeftijd al vaak en veel. Maar je krijgt te horen van mensen in jouw omgeving dat de kans niet zo groot is dat je daarmee je geld kunt verdienen. Dus ga je ‘maar’ op een kantoor werken. Op zich niet zo’n slechte job maar het liefst zou je wel met schrijven je inkomen verkrijgen. Jarenlang werk je dan braaf op je kantoor. Maar na een aantal jaren ga je spontaan weer aan het schrijven. En dan komt er iets op je pad dat je weet: hé, ik kan hiermee mijn geld verdienen! En nu ga ik het nog doen ook! Je hebt je aha-moment! En dan denk je: vroeger schreef ik veel. En nu ben ik weer terug bij af: ik ben weer aan het schrijven. En dan weet je gewoon: dit is mijn ding. Hier word ik gelukkig van. En daarom ga ik er nu voor! En hup! Je weet het, dit wordt jouw nieuwe leven. Jouw gelukkig leven. Je begint het te organiseren en laat je door niets of niemand er nog vanaf houden! Je hebt een hele omweg gemaakt, maar goed, op dat pad mocht je veel leren. En nu begin je weer vanaf je startpunt. Het is goed zo. Het is gegaan hoe het gegaan is. En: actie. Nu ga je ervoor! Helemaal opnieuw vanaf je startpunt! Dat dit keer jouw succes gaat worden! Let maar op! Dit is een kans en je gaat die kans pakken! Ik wens je er heel erg veel succes mee!

Start en actie. Je kunt het!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Veel of weinig spullen?
Leven in vrijheid
Wat ik leerde van de militairen

Start opnieuw en actie! Je kunt het!