Tegenwind

Blog 2022-176

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Veel wind!

Vanochtend fietste ik even naar de winkel. Het eerste deel van de rit ging ontspannen. Toen moest ik met een bocht meerijden en plots stak er een pittige wind op. Ik had tegenwind!

Zwoegen

Ik moest vanaf dat moment flink zwoegen om nog vooruit te komen. Ik ging bijna achteruit! Zo een harde wind stond er! En toen ging ik spontaan nadenken. Op de fiets. Want mijn fietstocht zou toch nog een hele tijd duren! Ik dacht, het is niet leuk om tegenwind te hebben maar het is wel goed voor mijn spieren! Dus nu kan ik even (gratis) sporten. En niet alleen dat. Als we tegenwind beleven in ons dagdagelijkse leven dan is dat ook niet plezierig maar uiteindelijk maakt het ons wel sterker!

Je moet ergens doorheen!

Op het moment dat de wind in jouw leven even tegenstaat dan moet je ergens doorheen. Nu willen mensen dat niet, het leven is leuk en gezellig als het allemaal mee zit. Maar stel voor dat het leven altijd maar goed ging, waarvoor zouden wij dan leven? Het leven op Aarde heeft als doel om terug te gaan naar onszelf, naar de baby die wij waren, zo zacht, lief en zoet, naar een volwassene en die zachtheid en goedheid nog steeds bewaard te hebben. Maar daarvoor moeten we eerst door minder leuke tijden heen. Want dat hoort ook bij de ontwikkeling. Jezelf ontwikkelen geeft goede tijden en slechte tijden. Het zijn nou juist de minder prettige tijden waaruit wij leren. Wij leren dan onder meer wat nederigheid is en hoe wij ons beter kunnen gedragen, ten opzichte van anderen maar zeker ook ten opzichte van onszelf.

Crisis betekent verandering

Het Griekse woord crisis betekent in de Nederlandse taal verandering. Er moet een verandering in ons gedrag en in ons leven plaatsvinden, willen wij terug (kunnen) gaan naar ons mooie, lieve, prachtige, zuivere leven. Het leven dat wij eigenlijk, diep in ons hart en zelfs in onze ziel, willen leven. Maar te vaak, helaas, vallen wij terug naar het slechte. Het slechte is helaas een uitdagende aantrekker. Er zijn helaas zoveel slechte dingen vandaag de dag op deze wereld en het trekt ons aan als een magneet. Zo zijn er vele tv-programma’s die niet goed voor ons zijn, als ook slechte voeding. Of we gaan om met mensen waarvan we eigenlijk weten dat we met hen beter niet om kunnen gaan. Het is belangrijk om ons daarvan bewust te worden en een verandering in gang te zetten hiervoor. Anders kunnen wij nooit teruggaan naar ons vroegere leven waarin wij gelukkig waren. Het is onze liefste wens om terug te gaan naar de Liefde. Een Liefdevol Leven.

Tegenwind op de juiste manier gebruiken

Als wij de tegenwind, de tegenslagen in ons leven, constructief gebruiken dan kan dit ons heel ver brengen. Het kan ons enorm doen groeien. In mijn training ‘Zuiver Jezelf voor een Liefdevol Leven | Je leven opbouwen’ kun je hierover leren. Als je klikt op de button hieronder dan kun je het e-boek ‘Zuiver Jezelf voor een Liefdevol Leven, Hoe maak je een begin?’ alvast downloaden als je wilt.

Door veel tegenwind voel ik me steeds sterker!