STAP 2 – Het begin van een Gelukkig Leven

Okay. Je hebt je rust genomen. Of je bent je rust nog aan het nemen. Aan de hand van het artikel hieronder, stap 1: het begin van een Gelukkig Leven.

En wat is dan stap 2 naar jouw Gelukkig Leven?

In het bijzondere jaar 2020 zijn we allemaal onze huizen stevig gaan opruimen. Alles wat we vasthielden omdat we het nog zouden gaan gebruiken, gooiden we toch maar weg. Want uiteindelijk gebruikten we het echt nooit. En dat wisten we eigenlijk wel. Maar we hielden er straks aan vast.

Alle huizen zijn nu een heel eindje opgeruimd. Dat geeft een vrijheid, en ruimte. Als ik mijn huis opruim dan breng ik de spullen naar een kringloopwinkel. En weet je wat ik dan als eerste doe als ik weer thuis in mijn huiskamer sta? Dan kijk ik rond wat er nog meer weg kan! Echt hoor! Er zijn van die tijden dat je veel bewaart en koopt. Er zijn dan vele dubbele spullen in je huis. Het wordt dan tijd voor niet 1 keer een opruimbeurt maar een 2e. En een 3e. En wellicht nog wel een 4e. Ik had zo’n tijd dat ik allemaal nieuwe spulletjes kocht, met de bedoeling om het oude weg te gooien. Maar voor de zekerheid hield ik dat oude weggooien nog even af. Je kent dat wel. Voor als … Een paar maanden later kwam ik tot de conclusie dat verschillende nieuwe artikelen die ik net nieuw gekocht had, toch niet zo handig waren. De oude spullen bleken veel makkelijker te werken en beter van kwaliteit te zijn. Tja, daar stond ik dan. Een huis én schuur vol met van alles dubbel. En weet je wat het is? Als je huis vol staat dan is je hoofd ook vol. Te vol. Help! Er moet dan iets gebeuren.

De maanden erna ben ik dan eens goed een aantal keren gaan opruimen. En bracht meerdere bezoeken aan de kringloopwinkel en het stortje, zoals ik het gemeentelijke containerpark noem. Ze begonnen me daar te herkennen … Enfin, toen ik vele spullen weggedaan had en mijn huis en schuur opgeruimd had, gaf me dat een steeds beter gevoel. Ik moet zeggen dat mijn woonruimte nu een stuk leger is. En dat is pas overzichtelijk!

Dus:
stap 1 staat voor ‘rust’. Ga even rusten in plaats van altijd de hele tijd te blijven sjouwen.
En stap 2 staat voor ‘ruimte’. Blijf even een periode van alles in je huis, garage, schuur wegdoen. Als de ruimtes een stuk leger zijn, ga dan opruimen en schoonmaken.

Zo. De eerste 2 stappen naar een Gelukkig Leven heb je dan al gezet. Goed gedaan!

Begin bewust jouw Gelukkig Leven!