Snoep eens anders!

Of eet eens een lekker stukje biologisch taart …
Blog 2021-14

Eerlijk gezegd vind ik het niet altijd gemakkelijk om mezelf te matigen met snoepen. Natuurlijk, snoep is ontzettend lekkerder en af en toe snoepen kan het ook wel. Maar na een snoepaanval heb ik soms last van schuldgevoelens dat het me weer niet gelukt is om op dat moment niet of minder te snoepen. Ook voel ik me enigszins vermoeid. En ook De suikerwaren gieren door mijn lijf. Daarom heb ik een aantal tips opgesteld die jouw en mijn lichaam een beetje op peil houden.

TIP 1: Eet altijd eerst je reguliere maaltijd en ga daarna pas snoepen
Dit zorgt ervoor dat je minder zult snoepen en dat je na het snoepen geen leeg gevoel in je maag hebt waardoor je nog meer zou gaan snoepen.

TIP 2: Drinken, drinken, drinken
En dan is het best water te drinken. Of groene thee die jouw lichaam van afvalstoffen ontdoet. Als je voelt dat je naar het toilet moet gaan, ga dan ook. Blijf niet doorwerken want zo blijven de afvalstoffen in jouw lichaam zitten. Je kunt je dan onwel gaan voelen maar ook de vetten en suikers blijven zo in je lichaam aanwezig.

TIP 3: Koop iets kleins
Je kunt een grote verpakking snoep kopen maar de kans is groot dat deze hoeveelheid ineens in je mond verdwijnt. Als je snoep in kleinere verpakking koopt, heb je minder vetten en suikers in je lichaam. Hierdoor kom je minder aan en je lichaam voelt zich van binnen ook prettiger als je suiker in kleine hoeveelheden eet.

TIP 4: Maak je snoep zelf
We koken dagelijks voor onszelf. Vers smaakt het lekkerst en zo weet je wat er in je eten zit. Als we snoep maken onszelf dan kun je er ook voor kiezen welke producten je erin doet, witte of bruine suikers. Dat laatste is iets ‘gezonder’. Koop je kant-en-klare snoep of koekjes dan weet je niet welke suikers er precies inzitten en hoe het bereid is en dat is de valkuil. Bij het maken van jouw eigen snoepgoed kunt je beter bruine suiker gebruiken. Daar vaart je lichaam al een stuk beter bij.

TIP 5: Poets na het snoepen je tanden
Poets na het snoepen je tanden. Dit helpt mij om het snoepen te stoppen.

Ik hoop dat je met deze tips je snoepgedrag een beetje in toom kunt houden. En dat je wel kunt blijven genieten van het af en toe snoepen!

Veel plezier (opdat je je er beter door gaat voelen) en succes ermee!

Zelf snoep maken is even leuk als zelf koken!