Schrijven is mijn passie en mijn talent!

Blog 2021-24

LEVENSGEBIED: Leven, Gezondheid

Wat is jouw talent?

De een is goed in cijfers, de ander is een kei met letters. Ieder van ons heeft een bijzonder talent waarmee zij/hij iemand van dienst kan zijn. En zo kunnen 7,7 miljard mensen die momenteel op deze huidige wereldbol leven, elkaar helpen. Elkaar helpen om onze medemens naar hoger niveau te tillen. Als ik advies wil hebben over een groente of over olie of over, noem het maar op … ik ben altijd weer blij en tevreden als iemand mij van diens advies wilde dienen. Dan weet ik weer welke groenten welke vitaminen bevatten of welke olie het beste is voor mijn gezicht, of ik ben weer verder op weg geholpen naar mijn doel. En dat is fijn. Om echt verder te komen in ons leven, hebben wij elkaar nodig.

De een kan schrijven, de ander kan een groot bedrijf opzetten

Ik reed eens samen met een persoon naar een bepaalde locatie en we hadden het over passie en talent. Ik zei tegen de man, de bestuurder van de auto, dat mijn passie en talent schrijven is. Hij was subdirecteur bij een transportbedrijf en stond op het punt om in Turkije een dependance op te zetten voor zijn bedrijf. Ik vond dat een prachtige en uitdagende taak. Hij had al eens 5 jaren in Turkije gewoond. Hij sprak de taal al en had daar connecties. Op zijn beurt was hij weer onder de indruk van mijn schrijven. Hij zei: ‘Ik kan niet schrijven, ik heb dat nooit gekund.’ Ik was weer onder de indruk van wat hij zei. Want hier had ik nog nooit nagedacht. De een kan schrijven en de ander niet. Want die ander heeft andere talenten. En daarvoor wellicht ook een passie. Ik bleef er even over nadenken, over het onderwerp schrijven.

Ik kan schrijven!

Nadat dit onderwerp enige tijd in mijn gedachten aanwezig was, ging ik het ineens anders zien. En anders beleven. Ik kan schrijven! Hoe bijzonder is dat? Ik hoef alleen maar mijn computer op te starten, mijn vingers op het toetsenbord te leggen, en hup … dat ga ik: ik  schrijf! En nu mijn online ondernemerschap opgezet is, is dit mijn favoriet: auteur zijn! Dagelijks geniet ik hier nu van! Is het hele opzetten van mijn bedrijf wat nogal een werk was, omgetoverd tot het kunnen uiten van mijn geliefde bezigheid: schrijven. Met mijn schrijfwerk kan ik mensen helpen, met adviezen, met tips, met spelletjes, met puzzels, voorzien van foto’s. Hoe heerlijk is dat om te doen? Laat mij maar schrijven: dat is ‘mijn ding’ en het maakt me gelukkig! En het maakt me zelfs gelukkiger als ik er mijn geliefde medemens mee van dienst kan zijn!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Schrijven maakt mij gewoon gelukkig!