’s Ochtends vroeg even naar buiten!

Blog 2022-99

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Hoe het eerst was

Voordat de crisis in het jaar 2020 begon, was ik ’s ochtends vroeg altijd even buiten. Nog voordat mijn werk begon, had ik al gevoeld en dus geweten of het warm of koud of dat het regende. Het was niet altijd behaaglijk om vroeg in de ochtend buiten te zijn, vooral natuurlijk niet als het regende. Maar toch, hoe ik er nu op terugkijk: het was fijn en goed om die frisse lucht zo vroeg in de ochtend in te ademen. Daarmee deed ik een hoop energie op die ik die dag nodig zou hebben.

En toen …

Toen in maart 2020 een crisis afgekondigd werd en iedereen die het kon qua werken vanuit thuis moest werken, vond de ene persoon dat fijn en de andere niet. Wat misschien wel fijn was is dat we niet perse zo vroeg meer op hoefden te staan. Plots hadden we geen reistijd meer en dat konden we op verschillende manieren besteden, die tijd. Bijvoorbeeld in het langer blijven liggen in bed! Oh, wat heerlijk was dat! En het werken vanuit thuis begonnen meerdere mensen ook wel iets meer plezant te vinden.

Nu terugkijkend

Als ik nu terugkijk naar het afgelopen, zeg, anderhalf jaar dan constateer ik dat ik het thuiswerken wel fijn vond. Maar er zaten en/of zitten ook wel nadelen aan. Een van de nadelen is het niet meer buiten komen ’s ochtend voordat het werk begint. Het gaat dan niet alleen om het inademen van de frissen ochtendlucht wat veel frisse energie in je lichaam brengt als wel het bewegen. Op de fiets vroeg in de ochtend is heerlijk ‘wakker worden’. Maar als ik moest reizen met het openbaar vervoer dan moest ik ook vaak een heel eindje wandelen en dat was ook welkom. Het hield mijn lijf op touw. En ik merk nu, in de herfst van 2021, dat ik dit enorm begin te missen. Niet alleen zie ik het aan mijn benen dat ik de afgelopen, zelfs, maanden minder ben gaan bewegen, ik ben ook meer gaan eten! Het zal wel komen omdat ik minder vaak beweeg dus kan ik dat weer het best op peil maken.

Voor de nabije toekomst

Vroeg in de ochtend buiten zijn, ik ga het weer erin brengen. Het is zeer belangrijk, merk ik nu. Al is het maar een rondje wandelen van een half uurtje. Het houdt me wel in toom. Ik adem nieuwe energie in, ik beweeg. Ik heb het echt nodig. Het was onderdeel van mijn leven en wil het dat weer laten worden. Tussen de middag, na mijn lunch, wandelde ik al om mijn spijsvertering zo op gang te brengen. Maar voordat ik begin met thuiswerken, wil ik ook weer buiten komen en bewegen. Het doet me goed, het is gezond, ik word er sterker van, ik merk en voel dat ik het nodig heb. En ook al gaan we nu de herfst en winter meemaken, ik ga het volhouden. En dan wandel ik ook even het bos in. Gewoon heel kort maar. Want bomen brengen een unieke energie. Dan kan ik er weer de hele dag tegenaan! Het voortaan ’s ochtends vroeg weer buiten komen, ik kijk ernaar uit. Het zal me een fitheid en plezier geven!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Tijdens een fietstocht kan ik ademen!
Wat deze tijden brengen
Terug naar het dansen!

Een boswandeling fleurt je altijd op!