Online bedrijf opstarten

* Start je eigen online business! *

Op deze pagina vind je de volgende onderwerpen:

1. De start van mijn online business
2. Hoe ik op mijn bedrijfsonderwerp gekomen ben
3. Je online business opzetten als je fulltime werkt
4. Hoe kwam ik aan informatie voor de opzet van mijn online business?

1. De start van mijn online business

Vanaf het moment dat ik van school af kwam, werk ik op kantoor. Zo voerde ik administratieve taken uit in het bedrijfsleven, in de zorg, bij banken en bij de overheid. Ik heb er veel mogen leren en ook leuke en interessante mensen ontmoet waar ik  nog regelmatig aan denk – mooie mensen, mooie momenten. Toch, werken op  kantoor is nooit echt mijn ding geweest. De een wil de radio wel aan, een andere collega liever niet. Iemand wil het raam open, een ander wil het raam toe/dicht hebben. De een zit de hele tijd luidkeels op de werkplek te vergaderen waardoor een ander zich niet kan concentreren die daardoor op een dag weinig werk af krijgt. Neen. Echt plezierig werken is het zo niet. Ik wist dat al jaren. En dan die onmenselijke kantoortuinen waarbij collega’s elkaar de hele tijd in de gaten houden! Neen, ik wilde het anders in mijn leven. Niet werken op die manier. Maar hoe het op te lossen? Dat wist ik niet zo 1 … 2 … 3 …

Totdat ik in 2018 te horen kreeg over online ondernemen. Ik meldde me aan voor een gratis webinar, een soort van workshop waarin de ins en outs uiteengezet werden over deze manier van werken: hoe, wat, waar, waarom, enz. Het idee van een online ondernemerschap stond me wel aan en bleef een hele tijd in mijn hoofd hangen. Een eigen bedrijf opstarten, en ook online. Dat zou tof zijn! Enige tijd later heb ik me aangemeld voor een cursus waarbij je kon leren over hoe zo’n online business op te zetten. Onderdeel van deze cursus was jezelf vragen stellen en eerlijke antwoorden opschrijven. Het was bijzonder en leuk om te doen. Ik kwam zo te weten wat ik wilde en of ik het wel wilde. Het antwoord was ‘JA’: ik was er klaar voor: mijn eigen online bedrijf opstarten. De uitdaging begon!

Ten tijde van dit schrijven, oktober 2020, is mijn online business voor meer dan 90% opgezet. Ik ben daar blij om en ik ben trots op mezelf: dit heb ik toch maar mooi gedaan! Binnenkort gaat mijn bedrijf ‘de lucht in’ – ik ga me verbinden met mensen. Kijken wat ik hen kan geven, kan bieden. Opdat zij een Gelukkig Leven kunnen gaan leiden door zichzelf te zuiveren. Want dat is mijn onderwerp.

Mijn eigen online business beginnen, dat was een hele goede beslissing! Nu kan ik gaan werken vanuit thuis wat me meer ligt. Ik kan zelf bepalen wat mijn dagelijkse werktijden zijn en wanneer ik pauze neem. Daarbij verantwoordelijkheid nemen is heel belangrijk want zo zal mijn bedrijf gaan groeien en dat is natuurlijk het doel. Om het tot een mooi iets te maken. Om steeds meer mensen te kunnen geven, te kunnen helpen – daar waar zij het nodig hebben.

IN ’T KORT:
Wil je een online bedrijf opzetten?
– Volg een webinar/online workshop voor informatie.
– Volg daarna een cursus voor alle ins en outs.

2. Hoe ik op mijn bedrijfsonderwerp gekomen ben

Ik heb eens gelezen dat creatief denkend personen ook begaafd zijn in oplossingen kunnen aanreiken. Als ik in het dagelijkse leven zie dat er ergens een oplossing nodig is dan ga ik de uitdaging aan. Op de een of andere manier weten mensen dat. Ze vertellen mij waar ze mee zitten en schuiven de vraag naar voren ‘Hoe nu verder?’. Als ze dat wensen dan geef ik ze graag advies.

Een advies is en een advies. De ene persoon neemt een advies wel over, een ander niet. Dat gaat op het gevoel. Mensen weten zelf best of ze een aangereikte oplossing gaan integreren in hun op te lossen zaak. In ieder geval vind ik het leuk om mensen steeds ergens bij te helpen. Het geeft me een gevoel van voldoening. Ook als mensen mijn advies niet opvolgen. Want ik ben me ervan bewust dat het hun keuze is en blijft. Hun leven. Zij kiezen voor iets. Of niet. Als zij er maar een goed gevoel bij hebben, bij hun uiteindelijke aanpak. Sommige mensen nemen ook pas na enige tijd een advies over. Alles kan, alles mag. Het doet me in ieder geval goed als ik die mensen na enige tijd tegenkom en hoor dat het ze beter gaat.

Toen ik besloten had om mijn online business op te zetten, heb ik wel mezelf even de tijd gegeven om na te denken. Te overdenken wat het onderwerp van mijn bedrijf zou worden. Mocht je jouw online business willen gaan opzetten, geef het dan even de tijd. Denk na over wat jouw onderwerp gaat worden. Ga je online cursussen verkopen, bijvoorbeeld een fitnessprogramma? En run je daarnaast een online webshop? Naast het fitnessprogramma kun je ook fitness-schoenen en –shirts gaan verkopen. Je kunt het zo mooi maken als je wilt. Op je website kun je een plugin, een hulpprogramma, installeren die uitmondt in een online webshop. In die webshop kun je én een dienst plaatsen die voor je klanten downloadbaar is én je kunt er daarnaast jouw producten in plaatsen. Zo zie je, er zijn mogelijkheden genoeg. Maar bepaal eerst waar je goed in bent. Wat ga jij je klant bieden? Geef jouw passie en talent aan de mensen. Na een periode van nadenken weet je heus wel wat het voor jou gaat worden. Dat komt wel goed.

IN ’T KORT:
Wil je een online bedrijf opzetten?
(Be)kijk waar je goed in bent. Jij weet dat wel.
En wat jij goed kunt, daar maak je je online business van!

3. Je online business opzetten als je fulltime werkt

Hoe kun je je online business opzetten terwijl je fulltime werkt? Zo doe je dat: werk al je werkdagen minimaal 15 minuten aan de opzet van je (online) business, ook al kom je moe van je job. En werk er in de weekenden ‘s ochtends 2 uren aan. Zo maak je vorderingen.

IN ’T KORT:
Als je naast je reguliere baan een online business opzet, werk er dan steeds even aan met 5 minuten.
Van de weekenden werk je er 1 of 2 uren vroeg in de ochtend aan.
Zo weet je zeker dat je steeds een stapje verder komt.

4. Hoe kwam ik aan informatie voor de opzet van mijn online business?

Op 23 september 2018 volgde ik een webinar via een Facebook-advertentie. Het was Simone Levie die deze online workshop gaf. Zij vertelde hoe zij ertoe kwam haar eigen online bedrijf te zijn begonnen en het te blijven runnen. Vanaf die septemberdag in 2018 ben ik steeds meer en vaker gaan nadenken of ik ook een online bedrijf wilde gaan opzetten. En hoe dit dat vorm moest krijgen. Beetje bij beetje kreeg ik er een beeld bij.

Een beeld van:

> wat het onderwerp van mijn online business zou worden;
Zuiver Jezelf voor een Gelukkig Leven!
> hoe ik mijn klanten van dienst kon zijn;
Met het geven van online trainingen.
> dat ik mijn website waarop ik alleen blogs plaatste, kon omzetten naar een
bedrijfswebsite.

Sommige ideeën schreef ik op, andere zaten zo (goed) ingeprent in mijn hoofd dat ik wel wist hoe ik het zou gaan doen. Die ‘nadenktijd’ heb je nodig: de tijd, de periode, dat je diep in je hart weet dat je een eigen (online) bedrijf wilt gaan starten en dat je daarvoor ideeën in je hoofd krijgt. Laat die nadenkperiode dan ook even duren. Of die ‘beeldende’ periode.

Van eind januari tot half april 2019 volgde ik een cursus bij Simone Levie voor de opzet van een online business. Dat was een hele waardevolle cursus en een sterke basis. Vanuit die cursus ben ik alles steeds verder gaan opbouwen. Toen heb ik geleerd hoe ik moest beginnen en hoe ik het moest gaan aanpakken. Mocht je een online bedrijf willen opstarten dan is het een goed idee om bij iemand in de leer te gaan. Zo heb je een houvast, een lijn die je kunt uitzetten. En je leert van mensen die zich al langer in de online wereld begeven. Die mensen weten waar ze over praten. Van hen mag je leren hoe je steeds een stap met het opzetten verder kunt komen.

Bovendien is het leuk om (weer eens) een cursus te volgen. En het geeft je vertrouwen in je online business want je komt in contact met mensen die ook bezig zijn met (de opzet van) een online ondernemerschap. Zij hebben zo nu en dan ook hun onzekerheden erover – over de opzet en op het allemaal goed zal verlopen. Stel die mensen vragen en wissel elkaar verhalen en ervaringen uit!

Ik wens je heel veel plezier en succes met je online business!

IN ’T KORT:
Volgt een webinar/online workshop voor informatie over een online business.
Ga een cursus of cursussen volgen voor de opzet van jouw online business.

Start jouw eigen online business!