Mijn vriendschappen

Blog 2022-106

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Ik als persoon

Als persoon ben ik iemand die goed alleen kan zijn. Daar waar andere mensen liever iemand haast constant om zicht heen hebben, kiest een Steenbok ervoor om dan weer onder de mensen te zijn, en dan weer even alleen. Een Steenbok heeft dit nodig. Verder ben ik een gezelschapsdier en kan goed overweg met mensen maar ben dan soms ook eens koppig. Zelf vind ik dat een fijne eigenschap in deze huidige wereld zoals wij die kennen. Niet iedereen meent het altijd goed met je dus moet je soms je gewei tegen de muur aan bonken om iets gedaan te krijgen. Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik iemand ben die voor zichzelf durft op te komen. Verder ben ik een ‘ongewoon’ persoon. Ik houd ervan ‘dingen anders te doen dan hoe anderen het doen’. De vraag rijst dan: hoe doe ik dingen anders dan anderen? Daarop kan ik moeilijk een antwoord geven. Dat wijst zich uit in de praktijk. Dat wat de meeste mensen doen, doe ik anders maar op welke manier, daar ben ik me niet echt van bewust want ik weet niet hoe anderen iets doen. Maar ik weet wel dat mensen soms vreemd tegen me aankijken omdat ik dingen anders doe. Wel merk ik dat als ik dingen anders doe, mensen mij zeer vaak na doen. Ze kijken een beetje vreemd tegen mij op maar kopiëren wel wat ik doe …

Je trekt aan als een magneet

Einstein zei eens dat je iemand en/of iets aantrekt als een magneet. Het is dan zeer van belang om dit bewust in te zetten in het leven. Ik heb gemerkt dat als ik veel en vettig snoep, ik dan mensen aantrek die dit ook doen. Het leidt zich zeer nauw! En als ik heel erg vaak en lang aan het werk ben dan heb ik mensen om me heen die zowaar van hetzelfde soort zijn. Dan ontmoet ik mensen die ook de hele tijd werken. Het is wonderbaarlijk, zo precies trek je mensen aan!

Mijn vriendschappen

De vriendschappen die ik heb, zijn zowaar hetzelfde als hoe ik ben: het zijn bijna allemaal mensen die ook vriendelijk zijn als ook voor zichzelf op durven te komen, en vaak ondernemend zijn. Maar anders ondernemend dan gemiddeld. We ondernemen vaak in niet-reguliere zaken. Ik kan daar erg van genieten. Om mensen om me heen te hebben die zijn zoals ik. Ik ben blij dat ik hen aantrek. Ik voel direct dat het ‘mijn mensen’ zijn. Vaak hebben we niet veel woorden nodig als we bij elkaar zijn.

Fijne vriendschappen

De fijnste vriendschappen zijn inderdaad die vriendschappen waarbij je weinig woorden nodig hebt. Je weet wat je aan elkaar hebt, je voelt elkaar ook goed aan. Dat is vrienden zijn op een ontspannen manier. En daarnaast is er een welkome humor. En regelmatig wandelen en fietsen zodat er ook bij tijden even bijgepraat kan worden. Dat zijn nou fijne vriendschappen. Daar teken ik voor!

Mijn vrienden zijn mijn parels!