Hoe kun je gelukkig zijn?

Blog 2020-03

Levensgebied: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Het zijn de momenten van gelukkig zijn

Steeds meer mensen zijn op zoek naar geluk. Ze willen simpelweg een gelukkig leven. Maar hoe kun je nou gelukkig zijn? Gelukkig zijn doe je niet de hele tijd. Het zijn momentopnames. Stel, je hebt op een dag keihard gewerkt en op het einde van die dag zit je op een terrasje in de zon. Dat beleef je een moment van geluk. Je voelt je even gelukkig. Je hebt die dag een aantal werkzaamheden afgekregen en als kers op de taart geef je het aan jezelf dat je even mag genieten in het zonnetje met een drankje erbij.

GEZONDHEID

Je bent gelukkig als je gezond eet. Dat wil zeggen voornamelijk groenten, fruit en salade. Al naar believen kun je daarbij eten vlees, vis, noten, aardappels, rijst, noem maar op. Maar ook minder gezonde voeding mag wel eens. Gesteld dat dit niet te vaak gebeurt. Want als je dagelijks vaak minder gezond eet dan ben je constant moe en uiteindelijk volledig uitgeput. Daarnaast zal het je zo ook niet lukken om slank te blijven.
De volgende stap is de beweging. Als je sport dan voel je je fit. Bijvoorbeeld bij een kantoorbaan is bewegen erg belangrijk. Zo zal je lichaam in conditie blijven. Bovendien is sporten leuk om te doen!

RELATIES

Naast de gezondheid, die louter en alleen over jezelf gaat, zijn relaties zeer van belang in je leven. Vrienden, familie, kennissen, buren, collega’s – zij kunnen jou vreugde geven. Effectief geef jij hen weer vrolijkheid terug. En zo beleven jullie een mooi samenzijn. Want dat is wel de waarde van het leven: het samenzijn, het samen leven, elkaar kunnen helpen, elkaar kunnen inspireren, er voor elkaar zijn in goede tijden en in periodes dat het even minder goed gaat. Mensen zijn kuddedieren. Het ligt voor de hand dat zij daarom blij zijn als ze onder andere mensen zijn.

WERK

Ook werk is een belangrijke steen in het leven als je een opbouw maakt naar een gelukkig leven. Zelfs is het zo dat werk hebben en je zodoende nuttig maken in het leven, nodig is om een nog groter geluk te beleven. De een houdt ervan om in een groep werkzaam te zijn, de ander heeft als voorkeur alleen te werken. Alles kan. Wellicht het meest belangrijke is dat jij in jouw dienst verlenen ervoor zorgt dat je bezig bent met het inzetten van jouw passie. Daarbij geldt natuurlijk ook jouw talent. Bij het verlenen van je diensten jouw passie en talent inzetten is een groot goed dat je onwijs gelukkig zal maken.

FINANCIËN
In essentie is het zo dat als je goed gaat met je gezondheid, relaties en werk, dat de financiën dan als vanzelf naar jou toekomen. Je hebt in jouw leven de zaken goed geregeld en georganiseerd. Als zodanig loopt alles in een flow en zit je goed in je vel. Ja, dan komt het. Het geld zal richting jou komen. En op dat moment hoef je alleen nog maar je armen wijd open te spreiden en te zeggen ‘dank je wel’.

Ontvangen
Ontvang het, al het goede, op het moment dat het jou aangereikt wordt. Je hebt er zeer hard en misschien ook wel lang voor gewerkt. Nu is de tijd gekomen dat je ervoor beloond wordt. Tover een prachtige glimlach op je gezicht, ga ervoor zitten, en geniet van de beloning. Accepteer het en waardeer het. Je verdient het!

Hoe kun je gelukkig zijn?

Op het moment dat je alles goed voor elkaar hebt en het geluk je toelacht, zul je vaker geluksmomenten beleven. Dan zul je een hele periode gelukkig zijn. Ga daar maar voor. Het zal een bijzondere tijd zijn. Maak het dan maar bewust mee.

Blijf je dan gelukkig?

Je blijft niet constant gelukkig. In je omgeving zullen er gebeurtenissen zijn die als prettig ervaren worden als ook minder prettig. Bijvoorbeeld het overlijden van een geliefde. Toch zijn er remedies die je erbij kunnen helpen om sterk te worden, en krachtiger. Ook dat is te leren, als je jouw aandacht daarop vestigt.

Hoe kun je geluk naar je toe halen?

In mijn training ‘Zuiver Jezelf voor een Gelukkig Leven’ leer je hoe je geluk naar je toe kunt halen. Klik HIER voor een inzage in het maken van een begin … het begin naar Jouw Gelukkig Leven.

Wil je meer lezen over dit onderwerp?

Als je aan jezelf blijft werken, word je steeds een stukje gelukkiger!