Het leven in een leven

Als je een Gelukkig Leven wilt, is het best om jezelf te verankeren in de 4 belangrijkste disciplines in het leven:

– Gezondheid
– Relaties
– Werk
– Financiën

En dat kunnen dan geen grote mijlslaarzen zijn waarmee je stappen maakt. Neen, dat zullen kleine stapjes zijn. En ook eenvoudige stappen. Want dan heb je overzicht waar naartoe moet en gaat. Je houdt het simpel. Je bekijkt steeds, en voelt op een gegeven moment ook aan, welke stappen jij het best precies op dat moment kunt zetten. Het leidt als het ware zichzelf door het leven heen.

Bepaal eerst welke van de hierboven levensgebieden voor jou nu het meest van belang is. Waar wil je aan werken? Waar zit je vast? Wat vereist jouw aandacht? Daar kun je dan best mee beginnen. Of misschien wil je wel aan de 4 gebieden tegelijkertijd beginnen. En dan van elk gebied er met kleine beetjes aan werken. Heel bewust. Het ene moment stapjes zetten. En het volgende moment even rust om er een ogenblik over na te denken. Dan wordt het tijd voor een wandeling. In de bossen, aan de zee. Het maakt niet uit. Als het maar op een plaats is waar je tot rust komt.

Steeds ‘een betere ik’ verkrijgen gaat niet binnen 1 dag. Nee, dan zouden we net als een aantal insecten, maar 1 dag leven. Maar wij mensen mogen er een heel leven over doen. We leren en leren. Van situaties, van anderen, van onszelf. We zien ons geconfronteerd. Dan weer gedisciplineerd. Het is interessant. Het leven is interessant. Maar het allerbelangrijkste is wel: maak er wat van! Van jouw leven. Want sterven met spijt is ook niet het ideale. Dus leef op het moment dat je in leven bent. Leef!

Begin bewust jouw Gelukkig Leven!