Een totaal ander persoon Deel 1

Bron foto: achterindeplatenkast.com
Blog 2022-142

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Een leuke vriendschap

Toen ik in mijn jonge jaren was, had ik een bijzondere vriendschap met Colette. Wij deden altijd alles samen: naar school gaan, boodschappen doen, naar muziek luisteren, fietsen. Het was een leuke en bijzondere vriendschap. Toch, ik merkte dat Colette zich niet helemaal kon engageren in onze vriendschap en dat vond ik jammer. Ik kon dat niet geheel plaatsen maar het was af en toe net als of ik tegen iemand aan het praten was maar dat die persoon niet helemaal aanwezig was. Maar goed, ik nam het zoals het kwam en ieder mens heeft zo zijn dingen dus vond ik het wel best. De vriendschap was heel leuk en dus bleven we bevriend.

De jaren verstrijken

Als je bevriend bent met iemand in de klas van jouw school dan is die vriendschap heel intens. De hele dag maak je elkaar mee. Maar als je dan van die school afgaat dan gebeurt het helaas dat je elkaar uit het oog verliest. Je gaat ieder naar een andere school en eenieder gaat haar/zijn eigen interesses na. Iedereen gaat daarvoor en dat is begrijpelijk. Zo verloor ik ook Colette uit het oog wat ik niet prettig vond en zij misschien ook niet maar zo gaat dat nou eenmaal. Allebei apart leefden we verder.

Een moeilijke tijd

Jaren later hoorde ik via via dat Colette een hele moeilijke tijd doormaakte. Zij was ziek en lag in het ziekenhuis. Ze geraakte zelfs twee keren in een coma. Ik hield mijn hart vast en bad voor haar, opdat zij hieruit zou komen en ook dat zij hier goed uit zou komen. Daarna liet ik het los en liet gebeuren wat er gebeuren moest. Dat is aan het Hogere, een mens mag zich daar niet in mengen en kan dat natuurlijk niet leiden. Dat is een kwestie van loslaten en wat er moest gebeuren, dat gebeurt er sowieso. Zo is het leven en het is belangrijk dit te accepteren. Ik heb inmiddels geleerd om situaties los te laten; het gelukt me steeds beter. Ik dacht regelmatig aan Colette en haar toestand.

Beterschap

Na een aantal maanden hoorde ik dat het met Colette de betere kant opging. Ik was zeer verheugd dit te horen. Het deed me goed, mijn vroegere vriendin, het ging weer beter met haar. Ik besloot haar eens te bellen. Maar het duurde toch nog enige tijd voordat ik dit ging doen. Het is zoals het gaat: je kunt het nu doen maar stelt dat uit tot morgen, en morgen, en overmorgen. En zo verder. Maar toen … besloot ik: ik ga nu bellen, niets geen uitstel meer. Ik doe het nu!

Weer contact

Ik belde simpelweg en zij nam de telefoon op: Colette! Ze klonk eerlijk gezegd heel erg goed. Het was fijn om haar stem weer eens te horen. Ze groette mij vriendelijk. Ik vroeg haar hoe het met haar ging en ze zei dat het goed ging, ‘heel goed gaat het met mij’ voegde ze eraan toe. Ik ben een persoon die zo nu en dan mensen van ‘vroeger’ opbelt, dat ben ik. Ik weet het, de meeste mensen doen dat niet. Maar ik doe dat wel. Dat is niet altijd gemakkelijk want je verzet jezelf ertegen. Maar als ik mensen dan weer spreek dan is dat over het algemeen toch altijd weer leuk. En zo was het ook met Colette.

Een gebeurtenis en de prioriteit

De Australische zangeres Delta Goodrem was nog maar pas 21 jaar toe er bij haar kanker geconstateerd werd. Ondanks de aankondiging van die ziekte bij haar, bleef ze werken aan haar muzikale carrière. Ze nam zelfs een nieuw album op! Ze bleef overal mee doorgaan en daarnaast ook heel veel rust nemen. Heel veel rust. Op een gegeven moment was Delta aan de beterende hand. En ze werd steeds beter. Ze gaf interviews waarin zij vertelde welk effect de gebeurtenissen uit haar onlangse leven op haar hadden gehad. Zij vertelde over haar ziekte, over haar angsten, over haar volhouden en er ook in blijven geloven, over haar overwinning, over haar besef van dankbaarheid. Onder deze blog vind je een van haar interviews. In ieder geval wist zij na haar strijd tegen haar ziekte duidelijk waar haar prioriteiten lagen, al was ze nog maar zo jong. Ze wist het gewoon.

Helemaal anders

Mijn vriendin Colette had dan geen kanker maar had wel een stevig ziektebed gehad met daarin twee coma’s. Toen ik Colette daarna aan de telefoon sprak, hoorde ik vanaf het begin dat zij totaal anders was dan vroeger. Zij was nu een bewust persoon met een innemende hartelijkheid, vol zelfvertrouwen en er was een verbinding. Ik stond versteld. Zij was helemaal anders dan hoe zij vroeger was. Door haar ziekte, door haar nieuwe bewustzijn. Zij was echt een ander persoon. Hoe? Dat vertel ik in de blog die hierna komt in: Deel 2.

Klik hier voor het verhaal: Delta Goodrem on getting through cancer

Een speciale gebeurtenis kan jou tot een ander persoon maken