Een gratis grasmaaier!

Blog 2021-54

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid

Onlangs hoorde ik het verhaal van een gratis grasmaaier. Oudere mensen hadden zich enigszins afgeschermd van de wereld en de winkels. Het was de tijd om voorzichtig te zijn. Ze hadden minder behoefte aan voeding zoals vele vetten en suikers. En ze vonden dat het even geen zin had om naar de kapper te gaan in deze maatschappelijke crisistijden.

Spontaan geld opgespaard

Sinds maart 2020 hebben ze ondertussen behoorlijk wat geld weten op te sparen. Alles was minder nodig dan tijdens hoe we voorheen leefden. Natuurlijk, iedereen leefde er ook op los. Alles kon. Toen het moment kwam dat men moest minderen, was dat niet gemakkelijk. Maar er was genoeg nog om van en voor te leven.

Een robotgrasmaaier

Door zijn hogere leeftijd merkte de man dat het gras maaien niet meer soepel ging. Het moment kwam om ervoor te beslissen een nieuwe grasmaaier te kopen.  Een robot wel te verstaan. Zo eentje die geheel op eigen wijze alle grassprietjes onder zich afsnijdt en dan verder raast naar de volgende baan. Er werd informatie ingewonnen en de nieuwe grasmaaier werd vlot geïnstalleerd. Zo eentje die geheel op eigen wijze alle grassprietjes onder zich afsnijdt en dan verder raast naar de volgende baan. Er werd informatie ingewonnen en de nieuwe grasmaaier werd vlot geïnstalleerd.

De kat en de grasmaaier

Nu rijdt er iedere week een robot-grasmaaier door de tuin. Het oudere stel hoeft er niets meer aan te doen en ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over grasmaaien. De kat zit naast het grasveld en weet nu al precies wanneer de robot welke kant uitgaat. Dat is grappig! Ik zie het zo al voor me!

Een gratis grasmaaier

De robotgrasmaaier is een gift. Een gift van het oudere echtpaar aan zichzelf. Ze hadden een aantal maanden in 2020en 2021 sober geleefd tijdens de maatschappelijke crisis. Doordat ze daar geld aan overhielden, konden ze nu gemakkelijk een automatische grasmaaier kopen. Zo maar: gratis en voor niets. Bij wijze van spreken. Zo zie je maar weer: sober leven is niet altijd leuk maar het brengt wel iets op. In dit geval iets wat heel veel werk scheelt. En heel veel tijd. En geld. Iets wat nu uitgespaard kan worden voor andere zaken. Enige tijd sober leven kan dus tot iets moois leiden. Het is een stukje discipline maar het loont zich wel!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

De robot doet het werk, de robot maait het gras