E-mailmarketing

* Start je eigen online business! *

Op deze pagina vind je het volgende onderwerp:

1. Wat kun je doen met een e-mailmarketing-programma?

1. Wat kun je doen met een e-mailmarketing-programma?

E-mailmarketing is belangrijk om klanten te blijven werven. Bekijk op het internet naar het aanbod van verschillende e-mailmarketingprogramma’s. Ik heb gekozen voor GetResponse. De naam GetResponse vul je in bij de plugin WP eMember dat jouw cursus op jouw website beschermt. Want WP eMember en GetResponse staan met elkaar in verbinding. Dit betekent dat als iemand zich op jouw website registreert voor WP eMember om een cursus bij jou te gaan volgen, deze automatisch op jouw e-maillijst komt van GetResponse. Zo groeit jouw e-maillijst – de lijst met daarop gegevens als naam en e-mailadres van jouw (potentiële) klanten. Dat is de lijst waarnaar jij regelmatig e-mailberichten stuurt die je in het GetResponse-programma kunt ontwerpen zodat je de lezer van deze berichten warm kunt maken van een verkoop van een van jouw cursussen. In jouw e-mails plaats je waardevolle informatie over het onderwerp van jouw business, vergezeld van een foto of video. Of je vertelt een nuttig verhaal aan de mensen waarmee je ze meer laten weten over jouw business-onderwerp.

Wat kun je regelen via het e-mailmarketingprogramma GetResponse?

A: Je kunt er je ‘Lijsten’ ofwel ‘Contacten’ in beheren. Dit betekent dat je er een e-maillijst in kunt aanmaken. Voor de betekenis van een ‘e-maillijst’: zie hierboven.
B: Je kunt er een ‘E-mailserie’ in voorbereiden. Dit betekent dat je een reeks e-mailberichten die straks automatisch verzonden gaan worden aan jouw (potentiële) klanten, om hen warm te maken voor een verkoop van jouw cursussen, alvast kunt aanmaken en dan opslaan als ‘Concepten’. Volgens een door jou aangegeven tijdspad kun je deze e-mail-concepten aan jouw lezers verzenden.
C: Je kunt die e-mailserie in ‘Automation’ plaatsen. Dit is een schema waarin jij bepaalt welke e-mailberichten op welke dag en tijd verzonden zullen worden aan jouw potentiële klanten.
D: Verder kun je er zaken in regelen zoals:
Pop-ups maken;
– een Funnel creëren;
– en er een Webinar mee houden.

Start jouw eigen online business!