Doe iedere week 1 ding anders!

Blog 2021-80

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

We doen altijd alles hetzelfde

Als gemaksschapen doen we elkaar graag na en we doen altijd graag hetzelfde ding, als het even kan. Op zich is dat helemaal ok. Maar ik heb gemerkt dat het leven pas interessant wordt als ik zo nu en dan iets op een andere manier doe. Het is boeiend en je groeit ervan. Het hoeft zelfs nog niet eens iets groots te zijn.

Wat kun je anders doen?

In het verleden ging ik eens naar mijn werk via een andere straat. En zo kwam ik in meerdere ‘nieuwe’ straten uit. Het was verrassend. Het bleek een kortere weg naar mijn werk te zijn, er zaten winkels waarvan ik niet wist dat die daar zaten en er was een groots, prachtig bos aanwezig. De maanden en jaren daarna heb ik daarvan meer dan genoten. Je kunt ook dingen op een andere tijd doen. Ik wandel graag tussen de middag na mijn lunch een half uurtje voor het bevorderen van mijn spijsvertering. Zo heb ik dan een periode gehad dat ik ’s avonds na het eten ook even een wandeling ging maken. Het fleurde me helemaal op! Of ik had een periode dat ik een aantal live-concerten bezocht waar ik helemaal vrolijk van werd. Er zijn vele zaken die op een andere manier gedaan kunnen worden.

Wat ik deze week anders heb gedaan

Ik had het al jaren in mijn hoofd dat ik mijn hele thuisarchief eens wilde reorganiseren. 1: Zoveel mogelijk weggooien. 2: Wat daarvan overbleef, zoveel mogelijk digitaliseren. 3: Het overige papier zoveel mogelijk weggooien en anders goed structuren zodat ik het altijd gemakkelijk terug kan vinden. Ik wilde voor dit komende winterproject ’21-’22 een archiefkast kopen. Een simpele, want straks gaat zoveel mogelijk papier weg. In de winkel zag ik een eenvoudige plastic archiefkast met 3 of 6 lades. Maar … dat is van plastic en ik kan dat beter niet kopen. Toen ik eens aan het wandelen was, zag ik papier afval bij een winkel staan. Ik dacht: dit is mijn perfecte archief! Ik vroeg aan de winkelbaas of ik een aantal doosjes mocht hebben wat prima was. En zo heb ik nu 15 (!) fruitdoosjes in mijn huiskamer staan. Het fijne aan mijn nieuwe systeem is dat ik een archief nodig had met vele lades ofwel tabs. Maar ik kreeg deze nergens gevonden. En nu stond het zo maar op straat! Klaar voor het oud papier! Geweldig. Ik ben er heel erg content mee en ga ermee aan de slag! Ik ben mijn winterproject al begonnen tijdens de zomermaanden van ’21 en dat is een goed begin! Als we de komende winter uitkomen, heb ik mijn gehele privé-administratie op touw gezet. En dan zet ik de kartonnen dozen alsnog bij het oud papier. Het is de bedoeling dat ik straks weinig papieren archief over zal houden dus dat zal wel lukken. Maar eerst moet ik deze winter nog even doorzetten maar een niet persé leuke taak: mijn administratie op orde brengen!

Probeer het eens anders te doen

Probeer de komende tijd eens wat dingen in je leven anders te doen. Echt, het zet je aan tot nog meer vernieuwende dingen doen. Hieronder vind je een lijstje wat je allemaal anders zou kunnen doen.

  • Sla op weg naar je werk of naar de winkel eens een andere straat in.
  • Neem in plaats van de auto eens de trein, tram of bus.
  • Ga eens fietsen in plaats van wandelen.
  • Maak eens zelf je afwasmiddel in plaats van dat je het kant-en-klaar koopt.
  • Luister eens naar muziek van ‘vroeger’, uit de 70’er of 80’er jaren. Je zult ervan opfleuren!

Vul het lijstje zelf maar aan. Het is een leuke uitdaging. Je gaat eens andere leven. Je komt op geheel nieuwe ideeën. En als je meer dingetjes anders gaat doen, ga je zelfs je leven enigszins veranderen wat ook welkom kan zijn. Je kunt beginnen met kleine stapjes. Toe maar! Maak er maar een plezier van! Want uiteindelijk zijn er meerdere wegen die leiden naar Rome!

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Vroeg opstaan is niet vroeg!
Af en toe geitenkaas
Voor wie ben jij een bloem?

Probeer elke weg naar Rome uit! Met plezier! En als uitdaging!