Dieren redden elkaar!

Blog 2022-125

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Waardevolle dieren

In een vorige blog hadden we het al over dat mensen niet altijd de waarde inzien van dieren en/of hun handelingen. Acties die ons mensen kunnen helpen of verder kunnen helpen. Het is aan ons om in te zien dat dieren enorm veel waarde hebben, op alle mogelijke gebied. Het is heel erg belangrijk om dit in te gaan zien. En zeker in de jaren 2020, 2021, en de jaren erna. Want het kan ons een hoop helpen om naar een betere wereld te gaan.

Dierenreddingen

Op You Tube zie ik zo nu en dan video’s van dieren die elkaar redden. Ik sta er versteld van hoe intelligent zij zijn. Zij hebben het echt door wanneer een mens of dier in nood is, stil op de grond ligt, in angst verkeerd. Alle soorten dieren redden hun diersoort of een dier van een ander soort met een nauwkeurige precisie, het is echt heel bijzonder! Zo is er een eigenaar met een hond aan het water. Plots schiet het dier het water in en begint gehaast te zwemmen. De hond hapt op een gegeven moment in het water en komt dan terug zwemmen. Als het het beestje uit het water komt, ‘gooit’ deze iets in de handpalm van het baasje. Je kunt niet zien wat het is. De handpalm gaat open en … daar zit een piepkleine vogel! De hond was heel erg ver het water in gegaan en het vogeltje is zowaar grijs en zwart. Hoe kon de hond weten dat daar ginder, ergens ver in het water, een heel klein vogeltje in nood was? Het is heel bijzonder.

Voedsel voor het paard

Een ander filmpje. Een aantal paarden staan in een stal, ieder apart in een box. Een paard heeft geen voeding. Een ander paard zorgt ervoor dat zijn buurman-paard voedsel krijgt, en wel uit zijn box. Dieren zijn veel en veel intelligenter dan dat wij denken! Het is wonderlijk. En zo zijn er nog vele filmpjes die het zien waard zijn. Alhoewel, ik vind deze video’s zo interessant dat ik moet uitkijken dat ik er niet naar blijf kijken want de tijd verloopt heel snel, zo lijkt het, als ik naar zo’n filmpjes kijk.

Dieren redden mensen

En zo hebben ook vele dieren vele mensen gered. We mogen hen daarvoor dankbaar zijn. Dieren weten en voelen wanneer er gevaar dreigt. Gevaar zoals een brand of een persoon in de buurt met een slecht gezinde energie die kwaad wil. Of mensen die een epilepsie-aanval gaan krijgen en dat hun honden dit 20 minuten voordat de aanval begint, kunnen alarmeren. Dieren zetten zich onvoorwaardelijk in voor hun soortgenoten, voor andere dieren en voor mensen. Ze zijn geheel en al behulpzaam, dienstbaar. Wij kunnen nog veel, nog heel veel van dieren leren!

Dieren zijn wonderlijke wezens!