Die 2 minuten per dag!

Blog 2022-89

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

Nieuwe projecten starten

In de jaren 2020 en 2021 en zo voort zullen veel mensen aan nieuwe projecten willen beginnen. De maatschappij is zich aan het vernieuwen en dat heeft zijn weerslag op de mensen. Dat is goed, het is positief. Alleen … bij het beginnen aan een nieuw project is het natuurlijk ook fijn dat het tot een goed resultaat zal komen. Het geeft pas voldoening als het project helemaal af is.

Waar haal ik mijn tijd vandaan?

In het dagelijkse leven moeten we zoveel doen dat we haast niet weten waar we de tijd vandaag moeten halen om aan onze nieuwe projecten te kunnen werken. Ieder van ons heeft een dag van 24 uren. Dat staat vast. Het grote geheim is: hoe delen we die 24 uren in? Vroeger sneden de vrouwen in de keuken hun groenten dagelijks en zonder tegenzin. Vandaag de dag worden groenten vaak kant-en-klaar gekocht. Want dan is er tijd over voor andere dingen. Als je geen projecten hebt om aan te werken, kun je de hele dag bellen en gebruik maken van de sociale media. Je krijgt er geen onrustig gevoel van. Maar als je met jezelf afgesproken hebt dat je een project aangaat en je gaat dan gezellig video’s op het internet bekijken dan word je daar achteraf niet vrolijk van. Want op het einde van de dag merk je dat je toch wel weinig afgekregen hebt.

Tijd hoeft niet lang te duren

Vaker hoor ik mensen zeggen dat ze ergens geen tijd voor hebben. Dat is een beetje vreemd want een andere persoon kan die tijd wel ‘tevoorschijn halen’. Het zit ‘em inderdaad in hoe je je tijd besteed. Stel, je wilt je administratie doen. En nu eens goed. Al het papierwerk wil je zoveel mogelijk sorteren en kijken wat je ervan weg kunt gooien en het overige netjes in een kaft/ordner* doen. Deze klus heb ik gepland staan voor de herfst/winter/lente ’21-’22. Een leuke klus is het niet maar als ik weer heel veel papierwerk minder in mijn huis heb, zal me dat goed stemmen. Steeds denk ik: waar haal ik mijn tijd vandaan om dit gedaan te krijgen? Want ik moet nog zoveel andere dingen doen! De oplossing: ik werk er dagelijks letterlijk een kwartiertje aan of 3 keren per week dat kwartiertje. Dat lijkt weinig maar … elke dag wordt het 2 minuten eerder of later licht of donker. Na 21 december tellen we er wekelijks een lichtkwartier bij. En voordat je het weet, is het alweer licht rond 20.00 uur! En zo ook vanaf 21 juni jaarlijks. Die 2 minuten per dag lijken zo enorm weinig maar na een aantal maanden merk je zo duidelijk het verschil! Met 2 minuutjes per dag komt je dus uit op zo’n 14 minuten per week. De tijd hoeft dus niet lang te duren. Als je een kwartier of half uur per week iets aan je administratie doet dan heb je een paar maanden later al zoveel afgewerkt! Probeer het maar eens, je zult zien dat het zo helpt!

* België: kaft, Nederland: ordner

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Laat los maakt blij!
Was je voorbereid? Deel 3
Lunch in Brugge

Ik neem mijn tijd voor mijn project!