De focus van sporters!

Blog 2021-23

LEVENSGEBIED: Leven, Gezondheid; Werk

Focus kwijt

Soms heb ik tijden dat ik me maar moeilijk kan concentreren. Dan speelt er teveel in mijn hoofd. Eens las ik een artikel over sportmensen en hun focus. Hoe zij deze creëren en onderhouden. Sportmensen moeten wel een hele goede focus behouden. Hebben ze die niet of te weinig dan heeft het voor hen weinig zin om naar een wedstrijd te gaan. Je wordt nummer 1 of je wordt het niet. Sporters houden er niet van om te eindigen als nummer 2 of 3 of alles wat daarachter komt.

Naar een wedstrijd toe werken

Het meest efficiënte voor sportmensen is werken naar een bepaalde tijd. Laten we zeggen: de Olympische Spelen. Er wordt een volledig plan opgesteld wanneer de sporter op welk punt moet staan qua training. Daarop ligt sowieso al de focus. En dan is er die andere focus: vlak vóór het spel en tijdens het spel. Degenen die de beste focus heeft, zal eerder winnen. Natuurlijk spelen er ook andere factoren mee zoals talent, inzet, enzovoorts. Maar de focus: dat is toch wel je van het.

Focus behouden

In het dagelijkse leven van de sporter komt die focus ook terug. Terwijl de familieleden en vrienden van de sporter gezellig op een verjaardag of terrasje bij mooi weer vertoeven, focust de sporter zich optimaal – op haar of zijn spel. Een topsporter heeft of liever gezegd, neemt geen tijd voor party’s. Dat kan de sporter zich niet permitteren qua training en gezondheid. En ja, qua focus.

Een goede focus brengt je resultaten

Als ik dan een artikel lees over focus dan voel ik me weer helemaal opgeladen voor mijn focus. Die mag dan weer wat strakker worden. En weldra, als ik me voorneem om me meer en beter te focussen dan krijg ik binnen de kortste keren weer heel veel werk af! Dat focussen helpt toch wel enorm! En je kunt het overal voor gebruiken: op je werk, tijdens het boodschappen doen, als je op weg bent naar je vakantie-adres of iets creatief bezig bent. Plots lukt er heel erg veel als je je goed focust. Nu ik mijn online ondernemerschap onlangs begonnen ben, heb ik me voorgenomen me de komende tijd eens goed te focussen. Zo zal het een succes worden. Wat leuk en van belang is. Maar wat zelfs voor mij nog belangrijker is: dan kan ik mensen helpen. Die mensen die het nodig hebben, die graag hulp willen. Voor hen wil ik er graag zijn. Met mijn focus. Een oprechte focus.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Sporters leren mij focussen!