Dat wat ik de wereld in stuur, voedt mij

Blog 2021-17

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties

Jouw wereld

Dat wat ik de wereld in stuur, voedt mij. Dit heeft te maken met hoe jij leeft, hoe jij het leven ziet, hoe jij alles ziet, beleeft, ervaart, voelt, hoe jij denkt over iets.

Onlangs heb ik op mijn internet alle browserinstellingen verwijderd. Op You Tube begon ik helemaal opnieuw. De instellingen van de filmpjes waar ik  altijd naar keek, waren verdwenen. Het viel me op dat de nieuwe aangeboden filmpjes die tevoorschijn kwamen zeer negatief waren. Het waren filmpjes om mensen angsten in te boezemen en verder filmpjes vol met sensatie. Nu houd ik van dieren dus nadat ik wat video’s gezien had van mijn favoriete bezigheid muziek, ging ik over op dierenfilmpjes.

Toen ik nog tv had

Vroeger, toen ik nog een televisie had, keek ik regelmatig naar Wildlife Aid Foundation (WAF). Simon Cowell is de man die al zoveel jaren er oprecht alles aan doet om dieren uit nood te helpen. Daarnaast leert hij zijn kijkers hoe dieren het best kunnen leven en hoe de mensen daarbij kunnen helpen. Hij vraagt mensen bijvoorbeeld: voetbalnetten in hun achtertuin weg te halen omdat vossen hierin gemakkelijk vast komen te zitten. Op jongere leeftijd keek ik hier vaker naar. Mensen- en dierenrescues doen me wat. Ik merk dat ik daar de enige niet in ben. We willen allemaal dat het de mensen en dieren om ons heen goed gaat.

Inspeling op emoties

De wereld van het beeld op tv en het internet, tunen hierop heel slim in . Als ik al mijn browserinstellingen verwijder en nieuwe filmpjes bekijk en het door mij allereerst gekozen nieuwe filmpje gaat over een dierenrescue dan komen er op mijn scherm ineens vele dierenreddingsoperaties tevoorschijn. Nu vind ik het niet erg om naar WAF te kijken omdat dit niet gaat over mensen angst inboezemen. Simon Cowell redt gewoon dieren en geeft daarbij een zinvolle toelichting waar mensen lering uit kunnen trekken. Het is niet zijn opzet in te spelen op de emotie van mensen, hij doet gewoon what needs to be done. Maar op mijn opnieuw opgestarte You Tube-kanaal staan nu filmpjes die geheel gelinkt zijn aan emoties. Een eend die in een put is geraakt, samen met haar 12 jongen, die allemaal gered moeten worden. Een olifant te water met de vraag of die het gaat redden waarvan je eerst het filmpje moet bekijken alvorens je weet of het dier het daadwerkelijk overleeft. Dit is hoe het leven zich bij jou aanreikt. Jij maakt een bepaalde actie, en daarop wordt ingespeeld. En tegenwoordig op een bepaalde handige manier. Een manier die niet altijd goed is voor jou.

Wat wil jij?

Het leven is constant alert zijn. En natuurlijk specifiek als het gaat om jouw leven. Het is elk moment zeer van belang meesterschap te behouden over jouw leven. Want constant, ja werkelijk elk moment, proberen mensen jou in een andere richting te brengen. En wel de richting die zij willen, waarvan het hun uitkomt hoe jij leeft, denkt, voelt, doet, handelt. In deze jaren 2020/2021 is het de ideale tijd om eens een moment stil te staan bij jezelf, hoe jij leeft, en of jouw leven wel die kant uitgaat waarnaar jij het wilt! Ga daarvoor eens een moment bij jezelf te rade. Een moment alleen! Schrijf voor jezelf op waar jij naartoe wilt, écht naartoe wilt. En hoe. En met wie. Of misschien wel helemaal alleen! Opdat je straks op dat voor jou nieuw uitgestipptelde pad nieuwe mensen tegenkomt, jouw soort mensen, jouw mensen. Mensen die met jou resoneren. Mensen die elkaar onderling verstaan, met of zonder veel woorden. Wellicht meer op gevoel, op jullie innerlijke weten. En aan de hand daarvan het handelen.

Werk gewoon aan jouw droom!

In de hierboven vernoemde jaren zijn we naar een nieuwe wereld aan het gaan. Doe dit dan ook actief! Dit is het ideale moment om hiermee bezig te zijn. Waar wil je heen? Laat alles en iedereen om je heen los. Alle spullen om je heen, iedereen die je kent. Laat het gaan. Pak een pen en papier en begin te schrijven. Stel een sterk plan op van wat jij altijd al wilde. En werk daar naartoe alsof je over 2 jaar getraind en wel voor de startlijn van de Olympisch Spelen staat! Dat je het op dat moment daar gaat doen. Want die 2 jaren daarvoor, of wellicht 4 jaren of maar 4 maanden, die tijd heb je ervoor gewerkt; eraan gewerkt. Er keihard voor gewerkt. Aan jouw droom, ongeacht wat andere mensen ervan zeiden of vonden. Je hoeft jouw droom eventueel nog met niemand te delen. Werk eraan in stilte als je dat wilt. Maar ga nu eindelijk eens voor jezelf. 2020/2021 heeft ons geleerd dat nú hét moment is om ergens geheel voor te gaan. Afwachten of wachten op iets, een wonder, heeft geen zin. Jij creëert jouw leven, hier en nu. Stel die ene video zeer bewust in- dat allereerste filmpje dat de bron is voor alle films die eruit voortkomen. Welke film wordt jouw beginfilm?

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Ben jij de regisseur van jouw levensfilm?