Dan weer druk, dan weer pauze

Blog 2022-101

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

En maar doorgaan!

Oh, als ik eenmaal lekker bezig ben, wil ik zo graag doorgaan! Ik zit achter die computer en ik stop maar niet. Nog 1 alinea, nog 1 zin, nog 1 woordje! Ik heb het zo af! Dan kan ik weer even pauzeren! Nog even wachten. Nee, nog 1 alinea erbij. Dat lukt heus nog wel … En zo zit ik dan een heel uur later nog stevig te typen!

Even pauze … nu!

En dan moet ik mezelf gewoon stoppen. Hier en nu! Anders blijf ik maar doorgaan en doorgaan en doorgaan! Er komt dan geen einde aan! Die computer, dat is iets waarmee ik maar bezig blijf! Stoppen blijkt toch best moeilijk te zijn. Waardoor het komt, weet ik niet. Wil ik iets perse snel af hebben? Is met de pc bezig zijn een verslaving zoals met de mobiele telefoon bezig zijn? Wat is het? Nou ja, wat het is, weet ik niet maar wel dat ik nu pauze ga nemen! Nu is het mooi geweest! Nu is het tijd om even te rusten! Mijn ogen willen rusten. Mijn hoofd wil rusten. Ikzelf wil rusten! Mijn hele lijf en wezen wil een moment rusten. En dat is wat ik hier en nu ga doen!

(Jaaa … even pauze!)

Als een opgeladen batterij verder

Ik merk dat het me goed gedaan heeft, die pauze. Die was echt nodig. Eigenlijk was ik zelfs nog iets te lang doorgegaan! Ik had een poos eerder mogen stoppen. Een tip voor de volgende keer! Gewoon direct even een pauze als ik merk dat het nodig is. Dat voelt goed aan. Ik merk nu dat mijn batterijen opgeladen zijn en dat doet vreugd! Zo kan ik weer goed, geconcentreerd en fris verder. Mijn focus is weer helemaal terug. Ik kan weer productie draaien!

Voortaan op tijd pauze nemen

Ja, ik merk het: een pauze is zeer welkom. Ik voel het aankomen. Op een gegeven moment zit ik er doorheen als ik te lang doorga op de computer. Het is zeer intensief werken op een pc. Mijn ogen beginnen op enig moment te prikkelen, ik kan me niet zo goed meer focussen. Mijn hele lijf voelt vermoeid aan. Een pauze is dan zeer belangrijk. Dat heb ik vandaag maar weer eens gemerkt. Op tijd mijn pauze nemen, voelt goed aan en het frist me op. Even opstaan, even weg van het computerscherm, even wandelen, even bewegen, even een stukje fruit consumeren, even een rondje wandelen. En daarna zal het weer lukken om aan de slag te gaan!

Na een pauze heb ik weer een frisse energie!