Daar staan we dan …

Blog 2021-12

LEVENSGEBIED: Leven; Werk; Financiën

Onze confrontatie

Daar staan we dan … We merken het. We voelen het. De confrontatie. Wie zijn we? Wat willen we? Wat willen we nou écht?

Een veilige job

Toen we van school afkwamen, zijn we, net als alle mensen in onze omgeving ‘maar’ gaan werken. De meeste mensen begonnen aan het werk dat hen enigszins opgelegd werd door de omgeving. ‘Word maar accountant, of verzekeringsagent, of ga bij een bank werken. Het is een veilige job, het verdiend goed. Toe maar’. En haast zonder nadenken deden we dat ook. Iedere dag ‘veilig en goed’ op weg naar ons werk. We voelden dat we daar niet echt behoorden te zijn maar we gingen er toch maar naartoe. Want ieder van ons moet de lusten en lasten betalen. Dus toe maar …

Een veranderende situatie

In 2020 kwamen we terecht in een situatie die anders was dan anders. We werden gevraagd te werken vanuit thuis. Een paar dagen, weken … het werden lange maanden. En in die maanden gingen we nadenken. Want zo gebeurt dat vaak als we jarenlang in een bepaald stramien zitten wat door welke omstandigheden dan ook plots verandert. We gingen ons erk eens onder de loep nemen. Is dit het nou? De job die ik echt wil? Waar ik écht blij van word? Is dit de juiste job? Mijn job? ‘Mijn ding’? En als antwoord wellicht: misschien toch maar niet. We beseften dat we alleen maar door deden omdat het leven betaald moest worden.

2020 en 2021 is de tijd. De tijd dat we massaal gaan nadenken wat we willen; wie we zijn. En wat we willen kan voortvloeien uit wie we zijn. Zijn we een creatief persoon? Wat doen we dan op een kantoor? Werken we graag in de buitenlucht, dan is het kantoorwerk ook niet ideaal. Het is goed dat we momenteel de aandacht leggen op deze zaken. Ga eens bekijken wie je bent en wat je wilt. Doe dat eens. We staan met de rug tegen de muur. We worden er haast toe gedwongen naar onszelf te kijken. Onszelf en ons leven eens te overzien. Nu is er de tijd voor. Want op het moment dat er weer groen licht gegeven wordt om naar een kantoor te reizen, kan dit best tegenvallen. We zullen dan merken dat we dit totaal niet meer willen. Dat dit geheel niet meer bij ons past. En om dit straks voor te zijn, kunnen we er het beste nu al mee bezig zijn. Het is heel nuttig want het levert ons de kwaliteit op voor de rest van ons leven. Als we vanaf nu naar bijvoorbeeld het werk op kantoor blijven gaan terwijl we er helemaal niet happy zijn dan is dit echt de tijd om daar iets aan te doen. Iedereen is er actief mee bezig. Het leeft nu. Constateren we dat we niet echt blij zijn met onze baan dan is nu de tijd om aan een oplossing te werken.

Kies jouw job, het is jouw leven

Het vergt moed om ermee bezig te zijn. Maar het maakt het wel makkelijker als vele mensen ermee bezig zijn. Zo is het gemakkelijker ter sprake te brengen. Zo kunnen we elkaar ondersteunen en elkaar van tips voorzien. Zo kunnen we verder komen. Dus doe het: werk eraan Wie Je Bent en Wat Je Wilt. Neem deze uitdaging aan. Durf te gaan voor wat je nu echt wilt. Want als je daar nu niets aan doet dan blijf je in de toekomst doorploeteren met een desinteresse en enorme tegenzin. Steeds meer mensen beginnen ook een eigen bedrijf. Ja, het is nogal een werk. Maar is het nou eenmaal opgezet dan kun je er veel plezier aan en mee beleven. Je kunt mensen van dienst zijn met jouw talenten en jouw enthousiasme. Mensen voelen dat. En willen bij jou komen voor jouw producten en/of diensten. En jij voelt: dit had ik jaren geleden moeten doen. Maar goed, toen durfde je het niet. En nu wel. De buurman werkt eraan. Jouw collega’s werken eraan. En zo ook jij. Heb nu maar de durf en het lef om eraan te werken.

Wie ben jij? Wat wil jij? Écht? En ga dit dan doen. Ga de uitdaging aan. Samen met de mensen in je omgeving die ook voor hun nieuwe job gaan. Samen gaan we het avontuur aan. Het avontuur dat ons terug zal brengen naar de vreugde in ons leven. Een kwalitatief leven. Toe maar … je mag ermee beginnen.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

Ga de confrontatie met jezelf aan!