Boek: Eerlijk kijken naar jezelf

Bron foto: http://www.hansstolp.nl/index.php/nl/
Blog 2022-140

LEVENSGEBIED: Leven; Gezondheid; Relaties; Werk; Financiën

De boeken in mijn leven

In mijn vorige blog had ik al geschreven over de boeken in mijn leven. Sommige boeken lees ik 1 keer, andere boeken bewaar ik omdat ik weet dat ik het nog een keer of misschien meerdere keren zal lezen. Omdat daar zoveel waardevols aan informatie instaat dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om die boeken weg te doen. Ik ben blij dat ik ze vandaag de dag nog heb.

Levensboekje

In 2020 kocht ik een klein boek: ‘Eerlijk Kijken Naar Jezelf’ van Hans Stolp die pastor is. In het boekje kun je lezen over hoe jij kunt kijken naar jezelf en wat daarbij belangrijk is. Het is uitgebracht in 2004 en toen al, zo schrijft de auteur, was het aan te voelen dat er op deze Aarde een verandering in gang was. De handvaten die hij aanreikt in deze niet zo gemakkelijke tijden in het jaar 2020, 2021 en zo verder, zijn voor mij zeer welkom. Het geeft mij de mogelijkheid om (weer) uit te komen bij (de) liefde. Het maakt me rustig en in verbinding met mijn medemens. Het is in mijn leven een zeer waardevol boek.

De onderwerpen

In dit boekje worden onderwerpen behandeld zoals karma, leven het midden en leven vanuit kracht. Al vaker las ik over karma en in dit boek wordt het duidelijk uiteengezet, zodat ik het ook echt begrijp. Leven vanuit het midden is ook zeer van belang. Ik heb mogen leren dat onze linkerkant de vrouwelijke kant is, onze emotionele kant. De rechterkant van ons lijf is de mannelijke kant, de kant van de actie. Het is belangrijke om in balans te leven, in het midden. Het is de bedoeling niet teveel actie te ondernemen in ons dagelijks bestaan en niet in een grote emotie te vervallen maar sterk te zijn. Dat is in het midden leven, een afwisseling behouden, krachtig zijn, sterk zijn. En niet de gehele tijd in actie te zijn. We moeten ook eens rusten. Even de computer uit of met iets anders van werkzaamheden stoppen en even een pauze inlassen.

Handig formaat

Het boekje van Hans Stolp is een klein formaat wat ik een leuke uitgaven vind met een mooie, verharde kaft. Het boek uit mijn vorige blog, ‘Meditatief ontspannen’ heeft ongeveer 450 pagina’s met zeer belangrijke informatie. Toen ik dat boek uit had, en meerdere keren door de jaren heen in mijn leven, was ik blij dat ik nu eens aan een boekje mocht beginnen met 132 (kleine) pagina’s. Ik had het dan ook zo uit.

Boeken over het leven

Al mijn hele leven lees ik boeken over het leven, over mijn leven als mens en hoe ik me kan ontwikkelen. Ik wil graag meer weten over mezelf en ook hoe ik het best kan leven. Wij leven ons alledaags leven maar daarin is een mysterieus iets aan de gang en daar wil ik graag meer over weten. Ik leer erover door dagelijks te mediteren, als ook over mijn favoriete onderwerpen te lezen. Over zelfontwikkeling, naar mezelf kijken, mezelf een spiegel voor houden. Ik merk dat ik door de jaren heen mezelf steeds meer ‘ontdek’ wat me goed doet. Ik weet steeds meer, steeds beter, wie ik ben en wat ik te doen heb hier op Aarde. Nu, tijdens de herfst/winter/lente van ‘20/’21 is het voor mij weer een periode van lezen. Bewegen en lezen. Nu ik dit aan het schrijven ben, is het buiten guur, koud, een harde wind en nat van de regen. Ik vind het dan zo fijn om mezelf te verdiepen in mijn boeken zodat, als de koudere periode straks weer voorbij is, ik een rijkere informatie in me heb. Daar kijk ik naar uit.

Het boek ‘Eerlijk kijken naar jezelf’ van Hans Stolp kun je hier bestellen.

Eerlijk kijken naar jezelf is een belangrijke basis in het leven